“Paabu 2017-le” annavad aktsenti pihlamarjad

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Paabu 2017-le” annavad aktsenti pihlamarjad
“Paabu 2017-le” annavad aktsenti pihlamarjad Foto: Margus Ansu / Postimees

Hoidistekonkurss “Paabu 2017” ootab mõõtu võtma moose-kompotte-salateid, mis sellel hooajal purki pandud. Traditsiooniliselt on novembri teises pooles Art Café hotelli hoovimajas toimuval tunnustamisüritusel võimalik igal huvilisel neid kõiki mekkida ning kuulda žürii hinnangut.

Oodatud on kõikvõimalikust toorainest valmistatud magusad ja soolased hoidised. Et tänavune sügis on helde punetavate pihlamarjade poolest, siis erikategooriaks on just pihlakahoidised. Samuti jätab žürii endale õiguse välja anda eriauhindu.

Mis puutub tänavusse erikategooriasse – hoidistesse, kus üheks komponendiks on pihlakad –, siis need vitamiinirikkad marjad pakuvad rohkesti mänguruumi nii soolaste kui ka magusate roogade täiendamisel. Üks lihtsamaid võimalusi on Käänu talu peremehe Viljar Liiva soovitusel järgmine: puhastatud pihlakamarjad panna tilga veega potti keema. Natukese aja möödudes lisada maitse järgi mett ja keeta veel mõni minut. Kuumalt purkidesse, ja valmis – tulemus passib hästi kokku nii pannkoogi kui ka praelihaga. “Kes soovib vähendada pihlaka mõru maitset, hoidku marju enne moosiks keetmist üle öö sügavkülmas,” annab Liiva nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles