“Aitame Eesti turvaliseks” otsib tublisid kodanikke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esimene eraalgatuslik vabatahtlike tänuüritus “Aitame Eesti turvaliseks” ootab kuni 15. oktoobrini teateid priitahtlikest päästjatest, abipolitseinikest või teisest tublidest inimestest, kelle ennastsalgav tegutsemine on viimase aasta jooksul aidanud ära hoida õnnetuse või suurema kahju.

Vähem kui kaks nädalat tagasi If Kindlustuse ellu kutsutud tunnustusprojektile on üle Eesti esitatud juba rohkem kui 50 kandidaadi lood. Nende seas on näiteks lood inimestest, kes on päästnud kaaskodaniku uppumissurmast, hoidnud ära suurema tüli, maha rahustanud juba puhkenud kakluse või aidanud mahapõlemisest päästa ühe pere kodumaja. Aga on ka muid lugusid, kus hoolivad kaaskodanikud on osanud märgata ja julgenud sekkuda.

“Me soovime, et inimesed annaksid meile julgelt teada oma sõpradest, tuttavatest või kolleegidest, kes on pärast päevatööd tulnud meile appi vabatahtlike mere- või maapäästjatena ja abipolitseinikena või mõnel muul moel aidanud meie kõigi elu ohutumaks muuta,” ütles tunnustusürituse üks eestvedaja, hiljuti ise vabatahtlike päästjatega liitunud Rasmus Kagge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles