Janno Vilberg: “Usume, et paigaldatud kummipostid on liiklejatele ohutud” (1)

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti liiklusohtlike kohtade koordinaator Janno Vilberg.
Maanteeameti liiklusohtlike kohtade koordinaator Janno Vilberg. Foto: Marianne Loorents

Aaspere–Haljala lõigule paigaldatud kummipostid on miski, mis liiklejaid külmaks ei jäta. Palju küsitakse, miks valiti selline lahendus. Küsimustele annab vastuseid maanteeameti liiklusohtlike kohtade koordinaator Janno Vilberg.

Kas Haljala–Aaspere lõigule on tehtud riskianalüüs ja kui, siis millised olid tulemused?

Jah, Haljala–Aaspere lõigule on tehtud riskianalüüs. Kõigepealt arvutati selle lõigu ohutustase, arvestades sarnaseid lõike üle Eesti, ning tulemust võrreldi kõigi teiste lõikudega – liiklusohtlike kohtade määramise kohta leiab rohkem infot maanteeameti kodulehelt. Ohutaseme väärtus andis meile teada, et tegemist on arvutuslikult ohtliku lõiguga ning see tuleb võtta edasise analüüsi alla. Seejärel tegi liiklusohutuse eksperdirühm põhjalikuma analüüsi, mis hõlmas nii toimunud liiklusõnnetuste kui ka kohapealsete vaatlustega analüüsi. Selle tulemusena pakkus eksperdirühm välja, et vajalik on sõidusuunad füüsiliselt eraldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles