Eaka roolijoodiku veerand sajandit noorem pruut pudenes autost välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Neljapäeval kella 19.40 paiku toimus liiklusõnnetus Sõmeru vallas Muru külas Kaljola talu juures oleval kruusateel. Alkoholijoobes 76-aastane mees võttis kruusateel sõiduatoga Mercedes Benz kohalt nii äkitselt, et sõidukist kukkus välja kõrvalistmel olnud 53-aastane naine. Kaasreisija toimetati Rakvere haiglasse, kust ta pärast esmaabi andmist koju lubati.

Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide selgitas, et õnnetus juhtus alkoholijoobes elukaaslaste vahel puhkenud tüli käigus. Lisaks sellele, et naine polnud turvavööga kinnitatud, oli tal ka autouks lahti.

76-aastasel sõidukijuhil tuvastati väärteoks kvalifitseeruv joove. Politsei alustas menetlust liiklusseaduse paragrahvide järgi, mis käsitlevad mootorsõidukijuhi poolt tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest ja joobes juhtimist.

Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Key Paju paneb kõigile südamele, et joobes isikut peab takistama rooli istumast. "Joove mõjutab oluliselt isiku tähelepanuvõimet ja reageerimise kiirust, eilne õnnetus leidis aset ainuüksi sõitu alustades."

Käesoleval aastal on joobes juhid maakonnas põhjustanud 17 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 15 ja hukkunud neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles