Kogu elu seotud: Rain Tolk peab Rakveret oma teiseks kodulinnaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejast kirjanik Rain Tolk oma pojaga, kes mängib ka filmis.
Näitlejast kirjanik Rain Tolk oma pojaga, kes mängib ka filmis. Foto: Toni Läänsalu

Anderikast ja mitmekülgset näitlejast kirjanikku Rain Tolki näeb isa ja poja suhteid kajastavas tragikomöödias “Minu näoga onu” praegu Rakveres kinolinal. Kuid mitte ainult: ägedat isiksust võib kreisilinnas aina enam ka näost näkku kohata.

Need, kes on Tolki Rakveres poodides, spordisaalis ja tänaval trehvanud, ei taha esiti oma silmi uskuda. Ta ise ütleb, et ei ole mitte ainult viimasel ajal Rakveres käinud, vaid on linnaga seotud olnud kogu elu. 

“Minu emapoolne suguvõsa on Rakverest pärit. Minu vanaema elas siin, olen veetnud suurema osa lapsepõlvest siin kandis. Kõik suved, nädalavahetused ja aastad enne kooli. Rakvere on mu teine kodulinn. Lapsepõlvelinn,” räägib Rain Tolk ja ütleb, et just siit on pärit tema elu kõige varasemad mälestused. “Oma maja ja aiaga,” lisab ta ning märgib, et vanaema on tema elus olulist rolli mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles