Koolide ajaloolised otsused ja 1000 toetusallkirja on olemas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel volikogu istungil andis toetusgrupi Riigigümnaasium Gümnaasiumi esindaja Marti Kuusik (vasakul) üle Rakvere volikogu esimehele Toomas Varekule (keskel) 1000 inimese toetusallkirjad.
Eilsel volikogu istungil andis toetusgrupi Riigigümnaasium Gümnaasiumi esindaja Marti Kuusik (vasakul) üle Rakvere volikogu esimehele Toomas Varekule (keskel) 1000 inimese toetusallkirjad. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere erakorralise volikogu eilne istung oli eriline: linna tulevikuga seotud haridusküsimustes tehti kaks olulist otsust. Rahvale oldi lähedal, sest volikogu saali olid tulnud koolimütsides lapsed, ja anti üle lihast ning luust inimeste allkirjadega toetus riigigümnaasiumi asukohale.

Et Rakverel oleks võimalik veel tuleva esmaspäeva õhtul kella viieks esitada rahataotlus linna põhikoolidele ühtse töö- ja tehnoloogiakeskuse loomiseks, pidi volikogu esiti ütlema viimase sõna teise resolutsiooni osas.

Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak rõhutas, et praegu tuleb  otsus ära teha. “Selleks, et riik alustaks riigigümnaasiumi loomist linnas, on vaja eeldust, et linnale ei kuulu enam gümnaasiumid,” ütles Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles