Seksuaalvähemuste festival pani taas volikogu kihama

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere volikogus oli kohal väga kirju seltskond. Muuhulgas noored, kes võitlesid riigigümnaasiumi tuleku eest Rakvere gümnaasiumi ja MTÜ SevenBow mehed Teet Suur ning Keio Soomelt.
Rakvere volikogus oli kohal väga kirju seltskond. Muuhulgas noored, kes võitlesid riigigümnaasiumi tuleku eest Rakvere gümnaasiumi ja MTÜ SevenBow mehed Teet Suur ning Keio Soomelt. Foto: Meelis Meilbaum

Kui reedel hakkas Rakvere volikogu hääletama linna eelarvest spordi- ja kultuuriprojektidele raha eraldamise üle, tekkis Andres Jaadlal küsimus, miks vähemusi – LGBT+ filmifestivali – toetakse, aga linna esinduskoori Solare konkursile sõitu mitte.

Nii tuligi volikogul kultuuriürituste projektidele raha eraldamise ja äraütlemise taotlused ükshaaval läbi hääletada. Augustikuus laekus taotlusi 22 kultuuriürituse kohta, millest rahuldati 14, äraütlevalt vastati aga kaheksale.

Linna poolt positiivse vastuse saanud MTÜ SevenBow küsis toetust 1300 eurot. Kultuurikomisjoni esimees Tauno Toompuu rääkis, et raha soovitakse kahele üritusele: Rakvere linnanoorte näitetrupi eelarvamustest rääkivale etendusele, mis tuuakse lavale filmifestivaliga samal ajal, ja Kirill Lissjenko klassikalise muusika kontserdi tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles