Põr-r-r-istavate motikahullude tarkuse ja oskuste varamu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere motokoolil on juba märkimisväärne hulk rahulolevaid õpilasi, kes tihti sõidavad uhkete motikatega.
Rakvere motokoolil on juba märkimisväärne hulk rahulolevaid õpilasi, kes tihti sõidavad uhkete motikatega. Foto: Kristina Litvjak

Rakvere e-õppele keskendunud motokool on mootorsõiduki­juhtidele oskusi andnud vaid mõned kuud. Laupäeva keskpäeval põristasid õpilased, kellel juba luba taskus, mõnuga Tsentrumi juures. Selles hoones asub nende koolimaja.

Koolis A-kategooria loa teinud Vaido oli üritusele tulnud eriti uhke pilliga. 70. aastate Jawaga, mille saamiseks oli ta teinud diili – vahetanud ühe vana auto motika vastu. “Sain toreda Jawa, mis sundis ka juhiluba tegema,” rääkis Vaido. Mees pakkus, et hinnanguliselt võiks selline masin maksta 2500–3000 euro ringis.

Vaido on motika omanik olnud pool aastat, tuunida pole ta seda lasknud, sest selle vana välimus on nii äge. Mees tunnistab, et eks see on paljuski pühapäevasõiduk, mida omanik peab ikka siluma. “Eriti tihti pole sellega veel sõitnud, poolsada kilomeetrit tuleb ära. Ei ole veel ka lähedasi sõidutanud, õpiks ise enne külgkorviga sõitma. Peab proovima ja harjutama,” ütles Vaido. Üllatuslikult sõnas sõidumees, et masina keerukus on selles, et paremale poole keerates võib juhtuda kergelt, et masinal tõuseb külgkorv üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles