“7 värvi” vabastas vikerkaare

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa kunstnike sügisnäituse avamisel lendles ­sadu seebimulle. Mõne hetke pärast jäi neist vaid mälestus, aga seitset värvi teosed on galeriis alles.
Virumaa kunstnike sügisnäituse avamisel lendles ­sadu seebimulle. Mõne hetke pärast jäi neist vaid mälestus, aga seitset värvi teosed on galeriis alles. Foto: Meelis Meilbaum

Mõtete valgus murdus kunstiprismas spektriks. Virumaa kunstnike sügisnäitus “7 värvi” Rakvere Galeriis mängib kujunditega julgelt ja rõõmsalt, eirates eelarvamusi.

Seitse värvi inspireeris 21 Lääne-Virumaa kunstnikku. Näituseks “7 värvi” valmis 29 teost, teemade ja kujundite spekter ulatumas vikerkaarest veganlõvini. Seitset värvi on vaadeldud nii isiklikus kui ka ühiskondlikus kontekstis. Või lihtsalt kui algtõuget teose loomiseks.

Et näitus saaks väärikalt avatud, haarasid kunstnikud galeristilt kingiks saadud mullitajad ning ruum täitus habraste ja lühikese elueaga looduse kunstiteostega – vikerkaarevärviliste seebimullidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles