Mis toimub Võsul ja Vihula vallas (1)

Märt Ots
, inimene, kes on huvitatud Võsu arendamisest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ots.
Märt Ots. Foto: Tairo Lutter

Lugesin 30. septembri Virumaa Teatajast Võsu sadamahoonega seotud segadustest ja sain järjekordse kinnituse, et asjad Vihula vallas käivad küll eriti kummastavalt. Kohalike omavalitsuste valimised on käes ja on õige avada valijate silmad, näitamaks, mida kogevad need inimesed, kes on tahtnud tegeleda arendustega Võsul.

Minu esimene kogemus Võsu valitsejatega, toona veel Võsu vallas, oli juba rubla ajal, kui ostsin kinnistu Spordi tänavale. Ostu-müügitehingu kinnitas tol ajal vald. Minu imestus aga oli suur, kui selle käigus võttis vald lihtviisil ligemale poole minu kinnistust valla omandisse. Võitlus vallaametnikega kestis üle kümne aasta ja lõpuks sain kinnistu tagasi.

Järgmisena ostsin koos partneritega 2011. aastal pankrotivarana keset Võsu bussijaama kõrval aastaid inimesi hirmutanud tondilossi, sest kahju oli vaadata sellist jubedust Võsu südames. Õnneks saime selle objektiga vallas kõik asjad korda aetud ja meile tundus, et nüüd on ometigi valla eesotsas mõistlikud inimesed. Meie kinnistu taga asus vallale kuuluv endine sideteenuste maja. Kuna ka see on üks paras tondiloss, otsustasime osaleda valla korraldataval oksjonil, et hoone korda teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles