Muusikaseltskond “Külast külla” lõõritab laule Joalast Lindpriideni

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laul ja tants vaheldub ringmängudega, “Külast külla” naised ja mehed tunnevad suurt lusti kokku tulemisest ning üksteisega koos pidutsemisest.
Laul ja tants vaheldub ringmängudega, “Külast külla” naised ja mehed tunnevad suurt lusti kokku tulemisest ning üksteisega koos pidutsemisest. Foto: Meelis Meilbaum

Kohv, must ja kange, on Pajusti klubis toimuval avaüritusel minev kaup. Juustukook ja heeringavõileivad seisavad letil pisut kauem, ehkki on ülimaitsvad. Aga nagu vanematel inimestel kombeks, ei ole tuldud kooslaulmise “Külast külla” neljandat hooaega avama paljaste kätega. Ja nagu tavaks saanud, alustatakse Jaak Joala lauludega.

Igaüks teab armastatud Jaak Joala võimsat ­meloodilist “Suveööd”. Seda lauldakse avaüritusel ­usinalt kaasa. Pidulikkust ­lisab see, et sellele pühapäevale on juhtunud rahvusvaheline muusika- ja eakate päev.

Ometi soojenevad laulu- ja tantsusõbrad aeglaselt. Enne ikka mekitakse kaasa võetud võileibu ja märjukestki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles