Estonian Celli areng seisab riigi otsuste taga

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase juht Lauri Raid näitab laos niinimetatud valge kulla ehk puitmassi pakke. Sellist pilti tihti ei näe, sest kaup liigub vilkalt.
Tehase juht Lauri Raid näitab laos niinimetatud valge kulla ehk puitmassi pakke. Sellist pilti tihti ei näe, sest kaup liigub vilkalt. Foto: Marianne Loorents

153 miljonit eurot maksma läinud Estonian Celli haavapuitmassi tehase omanik vaagib Kundasse uue tootmisliini rajamist, Eesti kõrgete energiamaksude tõttu kaalub aga samal ajal investeeringute tegemist Austriasse ja Saksamaale.

Praegu on Estonian Celli näol tegemist kõige suurema töötava välisinvesteeringu toel rajatud ettevõttega Eestis, kuivõrd seni tiitlit enda käes hoidnud terasetootja Galvex kolis tootmise mujale.

Koos täiendavate investeeringutega on Estonian Cell, mille algsest kolmest omanikust on nüüdseks alles üks – Austria perefirma Heinzel Grupp –, viimaste aastate jooksul oluliselt edasi arenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles