Riigigümnaasium Rakvere gümnaasiumi hoonesse

Piret Tarto
, Rakvere gümnaasiumi vilistlane 1986
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Tarto.
Piret Tarto. Foto: Erakogu

Juba maikuust tegutseb Rakveres kodanikualgatuse korras loodud neljaliikmeline toetusgrupp, kes on seadnud eesmärgiks, et tulevane Rakvere riigigümnaasium hakkab asuma ajaloolises Rakvere gümnaasiumi hoones.

Toetusrühma, kuhu kuuluvad Heli Kirsi, Kaja Visnapuu, Andres Jaadla ja Marti Kuusik, eestvedamisel toimus 6. juunil Rakvere gümnaasiumi aulas arutelukoosolek, kuhu olid kohale kutsutud haridus- ja teadusministeeriumi ja linnavõimu esindajad ning kunagine ja praegune linnaarhitekt, et arutleda Rakvere hariduse olukorra ja riigigümnaasiumi võimaliku asukoha üle.

See rahvaalgatuslik koosolek on jäänud teadaolevalt seni ainsaks avalikuks aruteluks riigigümnaasiumi asukoha küsimuses. Rakvere gümnaasiumi vilistlasena ei pidanud ma paljuks Tartust kohale sõita, sest võimalus, et gümnaasiumihariduse andmine võiks ühes Eesti ilusamas ja aastal 1938 nimelt gümnaasiumiks ehitatud hoones lõppeda, tundus täiesti mõistusevastasena. Mulle ei mahtunud pähe, et minu sünnilinnas on jõude, kes vilistavad traditsioonidele, ajaloolisele järjepidevusele ning kogu meie rahvale ja kultuurile olulistele sümbolitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles