Tulevastest poliitikutest mustad lambad: roolijoodikutest rusikakangelasteni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas parteid annavad patud andeks?
Kas parteid annavad patud andeks? Foto: shutterstock.com

Rakveres volikokku kandideerijate karistuste nimekiri on mitmekesine. Igast erakonnast võib leida patu­oinaid. Internetiajastul, mil isegi tööandjad kohataotlejate andmed risti-põiki üle guugeldavad, on kum­maline, et erakonnad ning valimisliidud taustakontrolli tihtilugu ei harrasta ja usaldavad inimese soovitajat.

Uurisime kohtulahendite registrist, millised luukered on kapis Lääne-Viru valimisringkonna number üks vali-mind-meestel ja -naistel. 218 nime sisestus registrisse näitas must valgel pärast 2006. aastat avalikustatud otsuseid. Väiksemate ja suuremate kelmide seas andsid tooni võlgnikud, pankrotimehed ja riiukuked. Levinuimad on patud, mis tehtud mootorsõiduki roolis – ületatud oli kiirust või juhitud sõidukit ebakaines olekus. Tihtilugu on kurikaelad ka usinad karistusotsuse vaidlustajad.

Et mitte valijaid mõjutada ja kandideerijaid nende vanade pattude eest ja praeguseks kantud ning kustunud karistuste eest uuesti nuhelda, toome valiku varasematest pahategudest. Räägime konkreetseid nime nimetamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles