Valimisi jälgiva Eleriin Miilmani valvamine on olnud igav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Miilman.
Eleriin Miilman. Foto: Marianne Loorents

​Number. See on kirjutatud inimese peopesale. Ei, ta pole unustanud, keda valida, ta lihtsalt ei tea, kes on see isik, kes ennast numbri taga peidab. Valimisjaoskonnast lahkudes ootab teda preemia – võõra valimise eest.

See on üks paljudest näidetest, mis toodi Rakvere gümnaasiumi abituriendile Eleriin Miilmanile, kui ta soovis saada valimisvalvuriks. Inimeseks, kes hoiab tähelepanelikult silma peal, et hääletajat valimisvirvarris ei eksitataks. Neiu on oma tööd võtnud südamega ja tema tööpiirkonnas Rakvere linnas on “praegu kõik kontrolli all”. 

Miilman tunnistab, et tal on olnud lihtne. “Minu töö on olnud igav. Näiteid pole tuua,” ütleb valimisvalvur. Neil päevil Rakvere rahvamajas valimisi vaadelnud Miilman mõtleb korra. Üks juhtum on talle siiski meelde jäänud. Armas ja pisut naljakas. “Vanem meesterahvas küsis prille, ta oli valima tulles omad maha unustanud. Ta sai valitud,” ütleb Miilman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles