Politsei kontrollis raudteeületuskohti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere raudteejaam.
Rakvere raudteejaam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

25. aprillist kuni 1. maini kestis MTÜ Operation Lifesaver Estonia kampaania "Tunne vastast,“ mille eesmärk oli liiklejatele meelde tuletada raudtee ületamise ohtlikkust.


Kampaania ajal kontrolliti Rakvere, Tapa, Tamsalu raudtee ületuskohti muuhulgas kontrolliti Jõhvi kesklinnas jalakäijate raudtee ülekäigukohta.

Narvas Kerese tänava ja Paemurru vahelist raudteed ja selle ületamise võimalusi ning Vaivara vallas asuvat Hiiemetsa-Auvere raudteeülesõitu.

Ida prefektuuri eesmärk üleriigilise kampaania käigus oli tõsta Virumaa elanike teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest ennetades igal aastal rööbastel hukkunute arvu. Kontrollimise käigus tuvastati 39 korrarikkumist.

“Peamiselt eksiti raudteeülesõidukoha ületamise nõuete vastu,“ ütles Ida Prefektuuri korrakaitsebüroo ennetusteenistuse korrakaitseametnik Annela Floren.

“Politsei põhiülesanne on aidata inimesi, tagada avaliku korda ja turvalisust, seda nii riigis tervikuna kui igas väiksemas Eesti piirkonnas,“ sõnas Floren ja lisas, et olulise osa politseitööst moodustab kahtlemata ennetusalane tegevus, sealhulgas inimeste informeerimine ja ohutusalase teadlikkuse tõstmine, millega ära hoida võimalikud negatiivsed tagajärjed.

Ida prefektuur tuletab jalakäijatele meelde, et raudteel jalutamine ning selle ületamine selleks mitte ettenähtud kohtades on ohtlik.

Raudteeülesõidukohta jõudes tuleb jälgida valgusfooride vilkuvaid tulesid, nende puudumisel kas või hetkeks peatuda veendumaks raudtee ületamise ohutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles