Sallas panustasid talgulised seltsimaja loomisesse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud.
Talgud. Foto: Eva Klaas

Sallas toimusid laupäeval teist aastat järjest talgud kunagises kauplusehoones ja selle ümber. Vanasse poehoonesse tuleb tulevikus seltsimaja.

Talgujuhi ja ühe külaelu edendaja Hando Kuntro sõnul lõhuti tulevases seltsimajas vana pliit, ehitati uus välistrepp, puhastati kraavikaldaid võsast ning veeti traktoriga ära hunnik kive.

“Tööd tegime pikalt, õhtul kella viieni välja,” rääkis Hando Kuntro, kelle sõnul oli ametis kümmekond talgulist.

Talgujuhi sõnul oli töötegijatel kavas veel ühine õhtune grillimine.

Mullu tõsteti maja, mis oli pikalt tühjalt seisnud, rämpsust tühjaks, õngitseti kaevust välja külmkapp ning seltsimaja ümbrus muutus talguliste kätetööna tundmatuseni, toona osales talgutel poolsada inimest.

Sügisel alustas MTÜ Salla Seltsimaja LEADER-programmi toel hoone juurde külaplatsi rajamist. Seltsimaja ümbrus siluti ning sinna rajati sissesõiduteed, samuti paigaldati elektrikaablid ning drenaaž vee ärajuhtimiseks. Talgukorras külvati külaplatsile muru ning istutati kuusehekk.

Hando Kuntro jutustas, et samal päeval olid Sallas koguni kahed talgud korraga. Ühel ajal seltsimaja juures toimuvaga korrastati kohalike naiste algatusel mõisaparki. “Väga mõistlik, et mitu olulist asja said korraga tehtud,” arvas Kuntro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles