Alanud nädala ilm tuleb rahutu ja nullilähedase temperatuuriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitlik ilm jätkub.
Heitlik ilm jätkub. Foto: LIIS TREIMANN / PM / SCANPIX BALTICS

Ilmateenistuse andmeil tuleb alanud nädala ilm rahutu ja nullilähedase temperatuuriga.

Teisipäeval liigub üle Kesk-Euroopa Läänemerele uus madalrõhkkond ning tõstab kagu- ja lõunatuule puhanguti 12, rannikul 15, saartel kuni 18 m/s. Öö hakul sajab kohati saartel ja läänerannikul lörtsi ja vihma, vastu hommikut laieneb sadu sisemaale ja ennelõunaks üle kogu Eesti ning muutub tihedaks. Õhutemperatuur on öösel mandril 0 kuni –5, öö hakul võib Virumaal veel paar-kolm kraadi külmem olla, saartel on temperatuur –1 kuni +3 kraadi. Päeva jooksul tõuseb temperatuur 0 kuni +3, saartel ja läänerannikul kuni +6 kraadini.

Kolmapäeva öösel eemaldub madalrõhkkond üle Soome Skandinaavia põhjatipu poole ning selle servas sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Päeval on tõusva õhurõhu foonil sajuhooge hõredamalt ja need tulevad alla enamasti lörtsina. Puhub tugev läänekaare tuul, puhanguid on sisemaal kuni 15 m/s, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +5 kraadi, hommikuks langeb –1 kuni +2 kraadini, päeval on –1 kuni +1, saartel ja läänerannikul kuni +4 kraadi.

Neljapäeva öösel on tugevam idapoolne kõrgrõhkkond ja ilm on enamasti sajuta. Öö hakul lõõtsub tugev edelatuul, pärast keskööd annab tuul veidi järele ja pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni +3 kraadi, hommikuks langeb 0 kuni –3 kraadini. Päeval laieneb Läänemerele juba uue madalrõhkkonna serv. Kagutuul paisub väga tugevaks, sisemaal on puhanguid kuni 15 m/s, rannikul ja eriti saartel üle 20 m/s. Õhtul hakkab saartel lund ja lörtsi sadama. Õhutemperatuur on 0 kuni –2, saartel ja läänerannikul kuni +2 kraadi.

Reedel liigub madalrõhkkond Läänemere kohale, kuid jääb märksa nõrgemaks. Kagutuul on öösel väga tugev, päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse ning veidi taltub, kuid puhangud on endiselt kuni 15, põhjarannikul kuni 18 m/s. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, saartel sekka ka vihma, päeval jääb sajuhooge harvemaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –3, saartel kuni +2, päeval –1 kuni +2, rannikul kuni +4 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond mere kohalt edasi Soome ning selle servas sajab Eestis aeg-ajalt lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Lapimaa suunas ja tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge hõredalt. Tuul vaibub ja pöördub õhtul põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5, rannikul kuni +2, päeval 0 kuni –2, rannikul kuni +2 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb Läänemerel kõrgrõhuhari. Eesti idapiiri taha jõuab lõunast uus madalrõhkkond, kuid selle tihe sajuala tõenäoliselt kohale ei jõua ja on vaid üksikute lume- ja lörtsihoogude võimalus. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5, rannikul kuni +2 kaadi, päeval 0 kuni –3, rannikul kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles