Aasta viimane päev pakub nii lume-, lörtsi- kui ka vihmasadu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse ilutulestik Rakveres.
Aastavahetuse ilutulestik Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Aasta viimane päev pakub nii lume-, lörtsi- kui ka vihmasadu ning uue aasta esimesed päevad tulevad samuti valdavalt plusskraadidega.

Reede öösel on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub kagutuul 5–10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +4 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm ning mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Pärastlõunal võib lääne pool selgemaid laike tekkida. Puhub kagutuul 5–10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s, õhtupoolikul pöördub tuul edelasse ning nõrgeneb 2–8 m/s. Sooja on 2–5 kraadi.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib veidi sadada. Puhub lõuna- ja edelatuul 3–10, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati võib veidi sadada. Puhub lõuna- ja edelatuul 3–10, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 5–10, hommikul rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -4 kraadi. Aasta viimasel päeval on pilves selgimistega ilm. Lääne poolt alates sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 5–10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -2 kraadi, saartel tuleb kohati +2 kraadi.

Uue aasta esimene ööpäev on tsükloni vahetus läheduses sajuhoogudega, mis tulevad enamasti alla vihmana, idapoolsetesse maakondadesse võib sekka ka lörtsi poetada. Puhub väga tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +2, rannikul kuni +4 kraadi, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Järgmise nädala teisipäeval madalrõhkkond kaugeneb ja selle mõju väheneb. Kohati sajab lörtsi või vihma. Tuul puhub edelast ja läänest ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +4 kraadi, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva öö on idapoolse kõrgrõhkkonna mõjul vaid üksikute sajuhoogude ja mõõduka lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +1 kraadi, rannikul tuleb kuni +4 kraadi. Päeval jõuab Skandinaaviasse uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb jõuliselt üle Läänemere. Lõuna- ja kagutuul paisub tugevaks. Sooja on 1–5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles