Aasta esimene päev tuleb pilves ja sajune

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu.
Lörtsisadu. Foto: LIIS TREIMANN / PM / SCANPIX BALTICS

Ilmateenistuse teatel tuleb aasta esimene päev pilves ja sajune.

Esmaspäeval jõuab kohale sadu ja seejärel ka soojem õhumass, mis muudab teed libedaks ning liiklusolud keeruliseks. Öösel on pilves ilm. Lääne-Eestist alates hakkab lund ja lörtsi sadama. Saartel läheb sadu üle vihmaks. On jäidet. Puhub kagu- ja lõunatuul 5–11, rannikualadel puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi. Hommikuks temperatuur tõuseb.

Peipsi järvel puhub kagu- ja lõunatuul 6–11 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 0,6–1,2 meetrit. Pärast keskööd hakkab lund sadama ja nähtavus on mõõdukas või halb. Õhutemperatuur on 0 kuni -2 kraadi.

Ka esmaspäeva päeval on pilves ilm. Paljudes kohtades sajab vihma ja lörtsi, Kirde-Eestis ennelõunal ka lund. Kohati esineb jäidet ja udu. Puhub lõunakaaretuul 4–10 meetrit sekundis, ennelõunal ja õhtul rannikualadel puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Sooja on 1–5 kraadi.

Peipsil puhub kagu- ja lõunatuul 6-11 m/s, pärastlõunal 4-8 m/s. Lainekõrgus on 0,6-1,2 meetrit. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 1-3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles