Oleg Grossi ettevõtte 1500 töötajat nautisid suurejoonelist uusaastapidu (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere kandi suurim tööandja Oleg Gross korraldas laupäeva õhtul Rakvere spordihoones uhke uusaastapeo, kuhu oli lõbutsema tulnud üle Eesti umbes 1500 töötajat. Peo avapauguks oli üle Rakvere nähtav kaunis saluut. 

Rakvere spordikeskuse ümber oli kogunenud palju linlasi, kes soovisid OG Elektra uusaastapeost osa saada. Inimesed olid uhket vaatemängu nautima tulnud perekondade kaupa. Tunne oli justkui aastavahetusel. Neli minutit kestnud vaatemängu lõppedes mindi rahulolevalt koju, spordikeskuses algas aga OG Elektra suurejooneline trall.

Töötajad olid spordikeskuses paigutatud laudade taha seisma kaupluste järgi, mõned nautisid pidu tribüünidelt. Kõlasid 90ndate hitid, õhtujuhid Mark Kitajev ja Deniss Karabljoff vedasid programmi nii eesti kui ka vene keeles. Seinale lastud valgussõuga sooviti head uut aastat. Pakuti karastusjooke, lahjat alkoholi ja seapraadi hapukapsaga. Esimesed tantsijad vallutasid põranda 45. minutil. 

OG Elektra omanik Oleg Gross jalutas piduliste seas ja võttis vastu tänusõnu ning õnnitlusi. Ehkki Oleg Grossil oli mõned päevad tagasi sünnipäev, ütles ta, et tegemist on ikka firma aastavahetuspeoga.

“Sünnipäev oli mul 11. jaanuaril, täna on 13., sünnipäevani tuleb oodata 364 päeva," ütles Gross. Oma sünnipäeva kohta meenutas firma juht, et teda üllatas, kui palju saabus õnnitlusi, ka inimestelt, keda ta isiklikult ei tunne. "Isegi mu emale tuli palju sõnumeid, et teil on selline poeg. See oli kõige liigutavam. Vanad sõbrad käivad igal aastal ja see on väga võimas. Aga kõik see liigutas südant," rääkis Gross.

Oma töötajatele kõnet pidama läinud firmajuht võeti vastu suure aplausi ja tunnustava vilekooriga. Oleg Grossi sõnum oma töötajatele oli, et firma on arenenud 27 aasta jooksul nii suureks tänu neile. "Eelkõige tänu meie töötajatele, üks firma ilma inimesteta – see on null. Need inimesed on loonud selle firma," märkis Gross.

Ta lisas, et ta soovis, et kõik tema töötajad tuleks kokku ja näeks seda ettevõtet mitte arvudes, vaid reaalselt. "Et kõik tunnetaksid, et nad on tugevas firmas. See annab mulle erilise rahuldustunde. Ma naudin seda ja ma näen, et kõik on koos. Eestis on meie kauplused laiali, aga täna on nad siin koos," rääkis Gross. Ta ütles, et soovis, et pidu toimuks just Rakveres, sest ta on siin sündinud ja on Rakvere patrioot.

Oma kõnes soovis firma juht oma töötajatele: “Õnne, tervist, edu kõiges."

Oleg Grossi poeg, igapäevaselt firma tegevusse panustav Georg Gross meenutas, et tema oli kaheksaaastane, kui ettevõte loodi. "Ma mäletan firma sündi, esimeste poodide tekkimist. Kuidas mul huviga sel ajal oli, see on teine teema. Aga ma olen algusest peale olnud kõrval küll," rääkis Georg Gross. 

Esimene mälestus on tal loomulikult Killustiku poest, kus ta oma sõbraga šokolaadireklaame filmis. Järgmiseks aastaks soovis strateegilises juhtimises osalev Georg Gross kiiremini, kõrgemale, kaugemale minekut. "Edasi, edasi, et paigalseisu ei oleks. Saab ainult edasi areneda, kui on paigalseis, hakkad kaotama ja lõpuks lõpetad," tõi ta sisse paralleeli spordiga.

OG Elektra aastavahetuspidu kestis kella neljani hommikul ja peo jooksul mängisid ansamblid Smilers ja Miraaž Moskvast ning üles astusid maailmakuulus akrobaat Vello Vaher ja Viru Varietee. 

OG Elektra lõi Oleg Gross 1991. aastal, firma alustas viie töötajaga. Praegu on  ettevõttes inimesi 1600.

Esimene kauplus avati 1992. aastal. Ettevõttes on 12 kontserni. Plaan on liikuda ida suunda ja avada kauplus Narvas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles