Nädala algus toob pisut lumelisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi. Foto on illustratiivne.
Lumi. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleva nädala esimese poolega läbi saav jaanuar pakub tagasihoidlikke miinuskraade ja mõnevõrra lumelisa.

Esmaspäeval liigub aktiivne madalrõhkkond Läänemere äärest edasi Venemaale. Öösel on pilves selgimistega ilm, sajab lund ja lörtsi ning saartel ja läänerannikul ka vihma. Paiguti on jäidet. Mandril puhub idakaare-, saartel aga läänekaaretuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +2 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves ilm ning kohati sajab vähest lund, lörtsi ja vihma. Puhub idakaaretuul 3-8, õhtul saartel puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi.

Teisipäeval suundub madalrõhkkond Läänemerelt Venemaa poole ja tõenäoliselt kulgeb selle trajektoor üle Eesti lõunapiiri. Öösel on pilves ilm. Lumesadu levib edelast aeglaselt kirdesse, saartel sajab lisaks ka lörtsi. Puhub idakaaretuul 2-8, hommikul aga kirdetuul 5-10, saartel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni -5, saartel -1 kuni +1 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab, pärastlõunal sajuvõimalus aga väheneb. Puhub põhjakaaretuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi.

Kolmapäeva öösel sajab kaugeneva madalrõhkkonna järel kohati lund. Ilm on pilves selgimistega ja kohati sajab vähest lund. Puhub valdavalt põhja- ja loodetuul 2-8 m/s. Külma on 2-8 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s. Külma on 1-5 kraadi, saarte läänerannikul seevastu tuleb kuni 1 kraad sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles