Galerii ja blogi: Kohtla-Järvel pussitati surnuks 15-aastane neiu (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtla-Järvel avastati 15-aastase tüdruku surnukeha.

Politsei- ja piirivalveameti esindajad edastasid teate, et täna hommikul kell 8.40 avastas juhuslik möödakäija Kohtla-Järvel Pärna tänaval vana õmblusvabriku  kõrvalt noahaavadega surnukeha. 

Selgus, et vägivaldse kuriteo ohvriks oli sattunud 15-aastane Kohtla-Järve 9. klassi õpilane Nastja. Hetkel on teada, et Nastja lahkus kodunt salaja. Vanemate ütluste järgi oli ta eile õhtul veidi enne südaööd veel kodus. Hommikul tabas neid üllatus – tütart pole oma voodis. Ohvri puhul polnud tegemist probleemse noorega ning taolist käitumist võib pidada erandiks.

Sõbrannade sõnul elas Nastja mõrvapaigast mitte kaugel. Nende teada oli tegemist tubli õppuriga, kes käis tantsutrennis ja oli aktiivne suhtleja. «Olime ühel koolipeol koos, ta oli elav suhtleja ja kindlasti oli tal palju sõpru,» märkis üks neiu.

Ida prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Rainet Juuse sõnul suri neiu pussitamise tagajärjel. Tema kehalt leiti mitu noahaava. Juuse ei täpsustanud, kas neid oli üle kümne. «Täpsed surma asjaolud selgitab lahang,» ütles Juuse «Aktuaalsele kaamerale». 

Juuse kinnitas, et tüdruk tapeti seal, kust ta leiti – Kohtla-Järve vana õmblusvabriku juures.

Mida tütarlaps öösel vana õmblusvabriku hoone juures tegi, pole veel teada.

Öösel kuuldi karjeid

Politsei alustas kriminaalmenetlust ja käsitleb juhtunut mõrvana, kuid ühtegi kahtlusalust neil veel pole. Juuse sõnul ei välistata praeguses uurimise staadiumis ühtegi stsenaariumit.

«Praegu töötame mitmete versioonide kallal. Peame võimalikuks ka seda, et ohver võis tapjat tunda,» ütles Juuse. 

Vana õmblusvabrik on elamurajoonis ning uurijad peavad võimalikuks, et juhtumil oli pealtnägijaid või -kuuljaid. Juuse märkis, et meediasse on jõudnud vihjed, justkui oleks kohalikud elanikud kuulnud öösel karjeid. Politseisse pole aga ükski karjeid kuulnud kohalik veel pöördunud ega ütlusi andnud.

Kohtla-Järve on šokis. Nastja sõbrannad ei julge enam pimedas õues liikuda, sest kuigi politsei otsib kurjategijat, pole teda veel tabatud.

Politseinikud lootsid, et ehk aitab jäljekoer viia tapja tabamiseni, kuid see pole siiani tulemust andnud. Nüüd kontrollitakse ka läheduses asuvate turvakaamerate salvestisi. 

«Esimesed 24 tundi pärast kuritegu on politsei jaoks kõige tähtsamad. Kogu meie meeskond töötab selle nimel, et leida tütarlapse tapja,» ütles Juuse.

Väikelinna tragöödia puudutab kõiki tugevalt, ka neid, kes Nastjat isiklikult ei tundnud. Iga tunniga tuuakse mõrvapaigale üha rohkem küünlaid.

«Surnukeha leiti elurajoonist ning on täiesti võimalik, et keegi võis kuulda või näha midagi. Palun andke kõikidest enda tähelepanekutest teada telefonil 112. Meie jaoks on iga infokild oluline,» ütles kriminaalbüroo juht.

Karistusseadustik võimaldab mõrvas süüdimõistmisel määrata 8- kuni 20-aastane või eluaegne vangistus.

Kell 17.30 viis politsei ja prokuratuur Jõhvis läbi erakorralise pressikonverentsi, kus andis ülevaate noore neiu tapmisega seotud asjaoludest.

Uudist täiendatakse!

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles