Veebikonstaabel annab abivajajatele internetis nõu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunikuust alustas Eestis tööd veebikonstaabel, 23aastane politseinik Andero Sepp, kes hakkab nõu andma suhtlusvõrgustikes.
Juunikuust alustas Eestis tööd veebikonstaabel, 23aastane politseinik Andero Sepp, kes hakkab nõu andma suhtlusvõrgustikes. Foto: Toomas Huik

Juunikuust alustas Eestis tööd veebikonstaabel, 23aastane politseinik Andero Sepp, kes hakkab nõu andma suhtlusvõrgustikes.


Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt selgitas pressikonverentsil, et internetis vajavad politsei abi eeskätt lapsed ja noored.
“Hoolida ja märgata ning luua võimalus politseiga järjest mugavamalt suhelda on põhilised märksõnad, miks veebikonstaabli roll sai politsei- ja piirivalveametisse loodud,” sõnas Küüt. “Veebikonstaabel pole vaid noortele partneriks, vaid kindlasti ka lastevanematele ning kõikidele, kes politseilt internetis abi või hüva nõu tahavad.”


Veebikonstaabel Andero Sepa sõnul on ettevalmistused kestnud praeguseks ligi kuu ning loodud on kontod näiteks Facebooki ja Rate portaali ning oma rubriik lapsemure.ee foorumisse. “Mis küsimustega ma peamiselt tegelema asun, selgub suuresti töö käigus,” lausus veebikonstaabel. “Kindlasti on noortel ebamugavatel teemadel lihtsam politseiga suhelda internetikeskkonnas kui tulla füüsiliselt kohale politseijaoskonda või otsida kontakti, kellele saata kas või meil.”
Veebikonstaabli sõnul on peamine, et kogu tegevus on avalik ja kõigile on arusaadav, kellega nad räägivad. “Kui inimene tahab, on loomulikult võimalik suhelda ka eraviisiliselt,” lisas Andero Sepp.


Kui inimesega suheldes ilmnevad süüteo tunnused, kaasab veebikonstaabel kindlasti erinevatest üksustest kolleegid, kes vajadusel tegelevad siis juba süüteo uurimisega.
Pressikonverentsil rääkis Eestilegi eeskujuks olnud Soome politsei kogemusest sealne veebipolitseinik Marko “Fob­ba” Forss, kes alustas oma tööd juba 2008. aastal.
Tänaseks töötab Soomes täistööajaga kolm veebipolitseinikku, lisaks on projekti raames osalise tööajaga kaasatud veel kaheksa mundrikandjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles