Sagadi mõisa hotell sai Rohelise Võtme

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi mõis.
Sagadi mõis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

RMK Sagadi mõisa hotellile väljastati rahvusvaheline keskkonnamärgis Roheline Võti, mis kinnitab säästva majandamise põhimõtete järgimist hotelli igapäevategevuses.


Hotelli müügi- ja turundusjuhi Kadi Elmeste sõnul on rahvusvaheliselt tuntud märk oluline iseäranis väliskülalistele mõeldes, kes valivad selle alusel peatuskohti.

“Mõisakompleksi külaliste seas on palju Kesk-Euroopa puhkajaid, kes tähtsustavad rohelist mõtteviisi väga kõrgelt,” kõneles ta. “Kui näiteks eestlased peavad tagasisidet andes keskkonnasõbralikkuse aspekti väheoluliseks, siis Saksamaalt tulnud puhkajad annavad meelsasti ka omapoolseid soovitusi, kuidas veelgi säästlikumalt tegutseda.”

Kadi Elmeste lisas, et kuivõrd Sagadi mõisas toimiva RMK Sagadi metsakeskuse eesmärgiks on külaliste loodus- ja keskkonnateadlikkuse suurendamine, on Rohelise Võtmega liitumine puhast keskkonda ja säästvat mõtteviisi toetavate põhimõtete rõhutamine.

“Näiteks on keskkonnateadlikel inimestel võimalik meie juures pidada rohelist seminari, hoolitsedes samal ajal oma ökoloogilise jalajälje vähendamise eest, kuna iga rohelise seminari kliendi eest istutatakse metsa üks uus puu,” rääkis Elmeste.

Rohelise Võtme diplomi andis RMK Sagadi mõisa hotellile üle EASi turismiarenduskeskus. “Roheline Võti näitab hotelli külalistele, kuidas saavutada harmoonia kvaliteedi ja keskkonnasõbraliku tegutsemise vahel,” ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. “Hotelli keskkonnasõbralikud tegevused koostöös looduskooli ja metsamuuseumiga on kindlasti inspireerivaks eeskujuks ka teistele turismiettevõtjatele.”

Roheline Võti (Green Key) on Taanist alguse saanud rahvusvaheline keskkonnamärgis, millega liitudes saavad majutusteenust pakkuvad ettevõtted näidata oma keskkonnasõbralikku suhtumist. Rohelise Võtme keskkonnamärgise saamine eeldab teatud kriteeriumite täitmist ning nendega arvestamist igapäevases tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles