Juhtkiri: Pikad pühad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal on võidupüha ja jaanipäev sobivalt neljapäeval ja reedel ning koos enamikus töökollektiivides rakendatava kolme tunni võrra lühendatud tööpäevaga annab see kena hingetõmbeaja kuulõpuspurdiks.


Pikad pühad pakuvad võimalusi nii puhata kui koduaias töötada. Muidugi võib viis õhtut ka niisama mõnusasti kerratõmbunult maha magada. Võib sõita mere äärde, külastada sõpru või veeta vabad päevad mõnel saarel.


Võidupühal meenutame neid vapraid esivanemaid, kes 23. juunil 1919 saavutasid võidu Landeswehri üle Võnnu lahingus. Kaitseliit korraldab võidupüha paraadi tänavu Tartus. See on kahekümnes võidupüha pidulik tähistamine taasiseseisvunud Eestis. Kes Tartusse sõitu kaugeks peab, võib osaleda maakaitsepäeval Laekveres, kus saab muu hulgas näha pääste- ja politseitehnika näitust. Seal üritab ka Virumaa Teataja kohal olla ja jõuda traditsioonilisele Avinurme tünnilaadalegi.


Jaanilaupäev oma lõkke ääres on ikka kõige mõnusam. See, et jaanilaupäeval sajab, on muidugi peaaegu kindel ja aastast aastasse korduv asjaolu, millega tuleb leppida. Kes oma tulega jännata ei taha, leiab ühiskondlikke ja kogukondlikke tulesid üle kogu Virumaa alates täna õhtust kuni 26. juuni õhtuni välja. Võib käia kas või iga päev erineval jaanitulel, kui jaksu on.

Pidutsemisel tasuks aga niipalju hoogu pidada, et elementaarsed ohutusnõuded ei ununeks. Narr oleks keset pühi tõsiselt viga või koguni hukka saada.
Ujuma minge ainult kaine peaga, hoolitsedes ka selle eest, et alkoholi pruukinud sõbrad vette ei läheks. Kodust eemal olles oleks mõistlik alati kaasa võtta laetud mobiiltelefon, et õnnetuse korral hädaabinumbrilt 112 abi kutsuda. Lõket tehes ja grillides tuleb kinni pidada tuleohutusnõuetest, et tuli ei leviks kuluga ega süttiks hooned. Tuld ei tohi kunagi järelevalveta jätta ja pärast peab põlemisjäägid hoolikalt kustutama. Mõistlik oleks igaks juhuks käepärast hoida ka esmased tulekustutusvahendid.


Virumaa Teataja soovib lõõgastavat, aga samas turvalist jaaniaega kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles