Eesti vormelisõidu meistrivõistluste hõbe kuulub Erko Vallbaumile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko Vallbaum
Erko Vallbaum Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pärnus 18. juunil  toimunud võiduajamisel olid rajal nii vormel Balticud kui ka silmailu pakkunud vanad Estonia-vormelid ning selgus ka Eesti vormelisõidu meister. Eesti meister 2011 on Toomas Kallasmaa, meistrivõistluste hõbe kuulub
läänevirumaalasele Erko Vallbaumile ja pronks Ain Lähkerile.

Üle pika aja oli MKE Motorspordi ridades rajal lausa kaks vormelit - üle mitme aasta taas legendaarne vormelisõitja Meelis Telliskivi, kes sel korral istus Bowman BC 4 roolis.

Võistlusnädalavahetus algas juba reedestel treeningutel, kus oli autod seadisti ja näidati kiireid ringiaegu. Laupäeva hommikul peetud kvalifikatsioonis edastas Reynard 893`le sõitev Toomas Kallasmaa teisi ja sai esimeses sõiduks parima lähepositsiooni.

Siiski ei olnud tegemist tavapärse stardiruudustikust võistlusesse sööstmisega, vaid sõitu alustati veerevast stardist, mida Eesti vormelisõidus polegi enne olnud. Veerev start osutus äärmisel põnevaks ja enne esimest kurvi möödus Vallbaum Kallasmaast. Vaatamata hästi õnnestunud stardile, möödus Kallasmaa sõidu kestel Vallbaumist ning võitis sellega I sõidu.

II võistlussõitu alustati taas veerevast stardist ja ka sel korral möödus Vallbaum esimesel ringil parimalt lähtepositsioonilt startinud Kallasmaast. Kaasakiskuvas võiduajamises püsis Kallasmaa järjekindlalt läänevirumaalase tuules.

"Võidusõidu viimastel ringidel tegin käiguvea ja kogu võistluse minu kannul püsinud Kallasmaa tegi möödasõidu ja võitis sellega ka II võidusõidu," kommenteeris Erko Vallbaum.

Nende järel finišeerisid Ain Lähker ja Meelis Telliskivi.

2011 aasta hooaeg oli Vallbaumi sõnul kahjuks lühike, kuid selle eest positiivseid emotsioone pakkunud kahest võistlusstardist koosnev võiduajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles