Rahvas nautis Haljala kirikuaias näitemängu vihmast hoolimata

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala rahvamaja näiteringi suvelavastuse "Õige koht" esietendus.
Haljala rahvamaja näiteringi suvelavastuse "Õige koht" esietendus. Foto: Eva Klaas

Haljala rahvamaja näiteringi suvelavastuse “Õige koht” esietendus tõi reedel kirikuaia, kus tükki mängitakse, pilgeni rahvast täis.

Ajalooliste sugemetega tükk sobib Haljala kirikuaeda suurepäraselt, sest räägib sellest, kuidas kunagi kirikut ehitati.

“Õige koht” põhineb suuresti muistenditel ja rahvajuttudel. Kirik tahetud vanasti ehitada hoopis teise kohta. Töö võetud käsile, mis aga päeval ehitatud, selle lammutas vanapagan öösel jälle ära. Nii ei õnnestunud ehitamine sugugi. Viimaks võeti nõuks ööselgi tööle hakata. Enne seda kuuldi aga, et keegi igal ööl müüride vahel kisendas: "Haljala! Haljala!"

Kiriku uueks asukohaks saigi Haljala, sobiliku paiga juhatas kätte vanapagan, kuid kõrge oli see hind, mis ehituse eest tuli maksta.

Eilse esietenduse ajal müristas ning ka vihm ei jäänud tulemata. Tõsi, sadu kestis suhteliselt lühikest aega ega olnud väga tugev.

Näitlejaid ega pealtvaatajaid ilm ei heidutanud ning uus näitemäng sai väga sooja vastuvõtu osaliseks.

Tüki  “Õige koht” autor on Eva Samolberg, muusikaline kujundaja Ahti Bachblum ning lavastaja Martti Samolberg.

Esietendusele järgnes Ahti Bachblumi kontsert Haljala kirikus.

Ettevõtmised toimusid Haljala kihelkonnapäevade raames.

Kolmapäeval alanud ning laupäevani vältavad kihelkonnapäevad on pühendatud 770 aasta möödumisele kihelkonna esmamainimisest.

“Kihelkonnapäevade tähistamine väärtustab meie juuri ja ajaloolist arengut ning ühtlasi tugevdab ja ühendab kogukonda,” on Haljala vallavanem Leo Aadel Virumaa Teatajale öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles