Lääne-Virumaa kõrgkoolid ootavad tudengeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Lääne-Virumaa kõrgkoolidesse vastvõtu esimestel päevadel laekunud avalduste arv näitab, et huvi koolides õpetatavate erialade vastu on suur.


Tallinna ülikooli Rakvere kolledžis algas avalduste vastuvõtt 28. juunil ning kestab vastuvõtueksami alusel kandideerijatele 7. juulini ja riigieksamite alusel kandideerijatele 18. juulini.

Seni on laekunud 114 avaldust. Riigieksamite tulemuste alusel on Rakvere kolledžis võimalik kandideerida vaid ühele erialale, milleks on haldus- ja ärikorraldus, kusjuures avalduse antud erialale saab esitada ka vastuvõtueksami sooritamise põhjal. Kõige populaarsem on jätkuvalt alushariduse pedagoogi eriala, kus on 12 riigieelarvelist kohta. Riigieelarveväliste õppekohtade piirarvu seatud pole.

Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis kestab avalduste vastuvõtt 4. juulist 12. augustini. Kahe päeva jooksul on õppekohtadele esitatud 254 avaldust ning nende laekumist hinnatakse hetkeseisuga edukamaks kui eelmisel õppeaastal.

Populaarsemad erialad on sotsiaaltöö, ärijuhtimine ja raamatupidamine.

Vastuvõetavate õpilaste piirarvu pole kindlaks määratud ning tudengite arv 2011/2012. õppeaastal sõltub õppekohtade täitumisest.

Mainori Rakvere õppekeskuses algab avalduste vastuvõtt 11. juulil ning kestab 8. augustini. Praegu käivad katsed tasuta kohtadele kandideerimiseks ja need kestavad 8. juulini.Katsetel käib iga päev umbes seitse-kaheksa kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles