Tünnisõiduvõistluse põhialal oli rekordarv osalejaid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil näitab stiili põhjanaaber Ari Lyijynen, kes võitis meeste üksiksõidu teist aastat järjest.
Pildil näitab stiili põhjanaaber Ari Lyijynen, kes võitis meeste üksiksõidu teist aastat järjest. Foto: Toomas Uudeberg

Laupäeval Porkunis peetud juba XI Eesti esivõistlustel tünnisõidus võttis tänavu põhialal – üksiksõidus – mõõtu 37 võistlejat, neist 10 naist. See on tünnisõiduvõistluste ajaloo rekord.



Põneva võistluse võitis juba teist aastat järjest Ari Lyijynen Soomest, talle järgnesid Raigo Paimre ning Anders Kastemäe.

Naistest võidutsesid juba tuntud tegijad Riive Tamm, Evelyn Himma ja Õnnela Raudsepp, kes on kõik kohalikud Tamsalu valla inimesed.

Paarissõidus, kus osales 11 tiimi,  olid parimad Ago ja Anders Kastemäe Kadrinast, neile järgnes Tamsalu valla paar Lembit Saart – Järvo Vildersen ning kolmas koht kuulus Rauno ja Silver Sillamaale.

Eesti-Soome maavõistluse võitis Eesti võistkond (Riive Tamm, Anders Kastemäe, Evelin Himma, Raigo Paimre).
Nagu alati, osales võistlustel ka tuntud inimesi. Tänavu lõid tünnisõiduvõistlustel kaasa sotsiaalminister Hanno Pevkur, riigikogu liige Marko Pomerants ning Eesti parim suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.

Aastaid tünnisõiduvõistlustel osalenud Marko Pomerants, kes noppinud üsna häid tulemusi, langes seekord ebaõnne ohvriks: tünn läks enne finišit põhja.

Põnevaks kujunes Porkuni päeva raames peetud küladevaheline võistlus viie võistkonna osavõtul.

Sõbraliku jõukatsumise võitis Porkuni küla esindus, kusjuures parimad oldi kõigil viiel alal: võideti tünnisõidu teatevõistlus, paadiralli, kala grillimine, samuti tunnistati parimaks nende valmistatud magus küpsetis ja koduõlu. Teiseks tuli Uudeküla ja kolmandaks Vajangu.

“Külad olid suhtunud oma tegemistesse väga tõsiselt. Näiteks Porkuni küla presenteeris oma tooteid (kala, magustoit, õlu) lausa restorani keskkonnas,” kiitis Tamsalu vallavanem ja üks ürituse korraldajaid Toomas Uudeberg.
Võisteldi veel näiteks saapaviskes ja peeti sõpruskondadevaheline võrkpalliturniir.

Nii lastele kui täiskasvanutele jagus tegevust kogu päevaks: lastele oli atraktsioone nii maa kui vee peal, avatud oli sepatöö ja rakukeraamika töötuba, MTÜ Ökokratt keskkonnatelgis tutvustati alternatiivenergeetika töötavaid lahendusi.

Esinejatest astusid üles Tamsalu tantsutüdrukud Tiiu Mürgi eestvedamisel, tantsutrupp Modus, Ithaka-Maria Rahula ja Marko Kiigajaan,  idamaiste tantsude rühm
Leyla, klounid, Pandivere kammerkoor, Hedvig Hanson ja Andre Maaker. Tantsuõhtu toimus ansambli Nukker Kukeke muusika saatel.

Tamsalu kultuurimaja juhataja ja peakorraldaja Tiia Uudeberg hindas üritust igati kordaläinuks, tema sõnul olid väga populaarsed töötoad, kuhu õhtupoolikul tekkis soovijatest lausa järjekord.

Tiia Uudeberg sõnas, et väga suur tänu tuleb öelda ilmataadile: kui ümberringi sähvisid välgud ja sadas vihma, siis Porkunis püsis ilm kuiv.

Vallavanem Toomas Uudebergi hinnangul külastas üritust umbes 1500 inimest. “Arvestades ilmaennustust ning seda, et läinud nädalavahetusel toimus Lääne-Virumaal mitmeid üritusi, võib seda igati heaks tulemuseks pidada,” arvas vallavanem, kes on väga tänulik kõigile korraldajatele, toetajatele ja osalejatele.

Ürituse korraldamiseks saadi toetust LEADER-programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles