Motofestival tõi Rutjale sadu rattureid

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud laupäeval peeti Rutja lennuväljal street­fighter’ite ja stuntrider’ite kokkutulek “SMASH 2011”, kuhu oli kokku tulnud umbes 500-600 osalejat, kelle seas ka hulk soomlasi ja lätlasi.



“SMASH 2011” projektijuht Marten Suur nimetas üritust motofestivaliks, mida Rutjal peetak­se juba viiendat aastat järjest.
Ürituse taga on motoklubi Paganad, mis koon­dab rattureid, kelle sõiduriistad on bike’idest ümber ehitatud mootorrattad.
“Et oleme esimesed selle subkultuuri viljele­jad Eestis, otsustasime selliseid väikseid kokkutu­le­kuid korraldama hakata,” kõneles Marten Suur ning lisas, et Põhja-Euroopas on see tegevus väga arenenud.

Ürituse “SMASH” peamiseks erinevuseks võrreldes teiste motokokkutulekutega pidas projektijuht seda, et mootorrattaga Rutjale saabuja võib terve päeva jooksul leida mitmesuguseid tegevusi, sealjuures kordagi kiivrit peast võtmata.
Näiteks kiirendusrajal said kõik soovijad proovida, milline tuleb nende veerand miili ehk 402 meetri aeg, võtta osa takistussõidust või esirattale pidurdamise võistlusest. Neile, kes tahtsid karikale võistelda, oli omaette kiirendusvõistlus, päeva naelaks aga stuntriding’u võistlus ehk trikisõiduvõistlus.

Tartust tulnud Timo Tasuja just stuntriding’u võistlusele osalema tuligi. Alles kevadel trikke tõsisemalt harjutama hakanud mees oma oskusi heaks ei pidanud. “Mina olen suhteliselt amatöör, soomlaste ja lätlaste kõrval ei oska ma mitte midagi,” jäi Timo Tasuja tagasihoidlikuks ja ennustas endale naljatlemisi viimast kohta.

Koos kaaslasega Tallinnast Rutja lennuväljale tulnud Kätlin Tiigi tõid üritusele tuttavad, kes ka eelnevatel aastatel käinud.

Tiigi arvates võiks Eestis sarnaseid üritusi rohkem olla. “Ma oleks nõus isegi pileti eest rohkem maksma,” lausus neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles