Tapa kultuurikojas hakatakse filmisõbralikumat kino näitama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa kultuurikojas töötav kino.
Tapa kultuurikojas töötav kino. Foto: Erakogu

Tapa kultuurikojas töötav kino muutub sügisest külastajasõbralikumaks. Kultuuriministeeriumi programmist “Kino tuleb tagasi” eraldati juba kevadel Tapa kultuurikojale 5827 eurot, mida kasutatakse kultuurikoja saali lavaosa renoveerimiseks.


Juunis alanud renoveerimistööde käigus on eemaldatud vana kinoekraan ning juba augustikuus paigaldatakse uus.
Kultuurikoja tehnilise juhataja Arvo Silla sõnul vana ekraani kinoekraaniks nimetada tegelikult ei saanudki. “Enne oli lihtsalt küprokist sein, nüüd paigaldatakse ikka päris kinoekraan,” sõnas ta. Tänu uue ekraani ruumisäästlikkusele suureneb ka kultuurikoja saali lavapind.

“Vana ekraan võttis ära kaks meetrit seinast, kuna saal on kümme meetrit lai, tähendas see kahtkümmend kaotatud ruutmeetrit. Uus ekraan tuleb aga vahetult vastu seina, ulatub vaid 20 sentimeetrit väljapoole,” selgitas Silla.

Tema sõnul on plaanis edaspidigi kino parendada. “Varasemast on kinosaali paigaldatud Dolby Digitali helisüsteem, nüüd oleks hädasti tarvis digitaalset projektorit, et saaks näidata blu-ray filme HD kvaliteediga,” rääkis Arvo Silla sellest, kuidas kinoelamust veelgi paremaks muuta. Uus projektor maksab aga nõnda palju, et oma rahast kultuurikojal seda soetada ei ole võimalik, seega tuleb oodata – ehk avaneb võimalus vajalik summa mõne projekti kaudu saada.

Kui aga oleks uus projektor, võiks avada teisegi kinosaali kultuurikoja keldris. See, väiksem ruum, sobiks eelkõige väärtfilmide näitamiseks. “Enamus neist filmidest on aga vaid digitaalsed, meil on praegu ainult lindi peal olevate filmide näitamise võimalus,” märkis ta.

Sügisest seansside piletihinnad Arvo Silla kinnitusel ei tõuse. “Kuigi me näitame filmi vaid korra näda­las, on keskmine külastatavus aastas 80-100 inimest seansi kohta,” võib tema sõnul kinokülastatavusega praegu rahule jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles