Juulis andsid liiklusõnnetustes tooni jalgratturid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardi Truija

Tänavu juulis hukkus liiklusõnnetuses 10 inimest ning vigastada sai 170 liiklejat. Kuu kokkuvõttes oli tavapärasest tunduvalt rohkem liiklusõnnetusi jalgratturitega, teatas Politsei- ja Piirivalveamet.


Möödunud aasta juuliga võrreldes oli tänavu vähem nii hukkunuid, vigastatuid kui ka vigastatutega liiklusõnnetusi üldiselt. Positiivse trendina on tunduvalt vähem ka alkoholijoobes juhtide põhjustatud vigastustega liiklusõnnetusi.

Korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänak toob traagiliste õnnetuste tüüpjuhtumina välja ühesõidukiõnnetused, kus juht kaotab auto üle kontrolli, masin paiskub teelt välja ning juht või kaasreisija hukkub.

"Selliste õnnetuste peamine põhjus on ebaõigelt valitud sõidukiirus, mistõttu tuletab politsei just suvekuudel juhtidele meelde, et kuivale asfaldile ja üldiselt heale nähtavusele vaatamata, tuleb kiiruse valikul tähelepanelik olla," ütles Tänak. Ühesõidukiõnnetustes hukkus lõppenud kuul viis inimest, kellest neli olid alla 30-aastased. Kaks noort inimest hukkus põdraga kokku põrganud ja teelt välja paiskunud sõiduautos. Tänaku sõnul kajastub suurenenud jalgratturite hulk tänavatel selgelt ka liiklusõnnetuste statistikas.

"Sagenenud jalakäikate-jalgratturite kokkupõrkeid ja ratturite omavahelised õnnetused näitavad, et kergliiklejad peavad õppima üksteisega rohkem arvestama. Näiteks ei tohi jalgratturid unustada kohustust valida jalakäijatega ühel teel liikudes selline sõidukiirus, et jalgsi liikuja ohtu ei sattuks," ütles Tänak.

Juulis sai liikluses viga 21 jalgratturit ja 25 jalakäijat. Aasta algusest on liikluses hukkunud 50 inimest, mida on nelja võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodi. Inimvigastustega õnnetusi on olnud 699 (eelmisel aastal 738) ning vigastatuid 916 (eelmisel aastal 948). Joobes juhtide süül on sel aastal juhtunud 64 inimvigastatutega liiklusõnnetust ning seda on mullusega võrreldes 18 võrra vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles