Viitnal peeti Eesti meistrivõistlusi triatlonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliitklassi naiste parimana lõpetanud Kaidi Kivioja enne starti.
Eliitklassi naiste parimana lõpetanud Kaidi Kivioja enne starti. Foto: Jüri Suurkivi

Laupäeval, 30. juulil selgusid Viitnal 2011. aasta Eesti meistrid triatlonis. Lääne-virulastele tuli seekordki mitmeid võite.

Viitnal on triatloneid korraldatud Eesti Triatloni Liiduga koostöös 1999. aastast, enne seda korraldasid triatlonivõistlust kohalikud aktivistid. Pikaajaliste traditsioonidega võistlus algas vihmas kell 11 hommikul, kus starti asusid kõige nooremad – lapsed. Kui vihm oli lakanud, läksid rajale harrastajad, keda autasustamisel ka loosiauhindadega ergutati. Hiljem startisid noored B-klassi triatleedid ja kaitseväelased, et endi seast Eesti parimad välja selgitada.

Päev kulmineerus põhivõistlusega, kui sprindidistantsile (0,75 km – 20 km – 5 km) asusid noorte A-klassi võistlejad, juuniorid ja vanemad veteranid ning olümpiadistantsile (1,5 km – 40 km – 10 km) naiste ja meeste eliit koos nooremate veteranidega.

Olümpiadistantsil võttis liidrikoha juba stardist Eesti OD valitsev meister ja täispika triatloni Eesti tippaja omanik Marko Albert, kes saabus esimesena nii veest, rattarajalt kui jooksurajalt, jõudes Eesti meistrina finišisse koguni viiendat korda (varem aastatel 2001, 2002, 2008, 2010).

Pärast ujumist ja rattasõitu pääses teisena jooksurajale Kirill Kotšegarov (kaotust Markole 1 min 30 sek) ning kolmandana Harri Sokk (kaotust 4 min 10 sek). Neljandana asus jooksurajale M40 parim, noortekoondise treener Margus Tamm oma õpilaste Hans Kormani ja Mart Suurkivi ees.

Marko Albert tõstis kuueringilisel jooksurajal iga ringiga tempot ja saabus võitjana finišisse ajaga 1:54.03. Kirill Kotšegarov suutis heas hoos joosta 2 ringi, siis sai ta herilase käest nõelata ning oli sunnitud tegema pikema hingetõmbepausi. Ta suutis võistlust siiski jätkata – tasuks Eesti MV hõbemedal. Kolmandana lõpetas jooksu Mart Suurkivi.

Naistest saabusid rattarajalt ning asusid jooksma meie parimad naised koos. Kaidi Kivioja ja Alma Sarapuu hoidsid ka jooksurajal ühtlast tempot, kuid Kaidi suutis siiski võita veel juunioride klassi sportlasena oma elu esimese Eesti naiste eliitklassi meistritiitli 68sekundilise eduga Alma ees. Sel ­hooajal on Kaidi pühendunud pea­miselt Euroopa juunioride karikasarjas osalemisele ning on nelja etapi kokkuvõttes Euroopa edetabelis hetkeseisuga 26. kohal. Järgmine EKV etapp on Kaidil 14. augustil Ungaris Tiszaujvaroses.

Veteranide klassides krooniti Eesti meistriteks Kadri Possul, Margus Tamm, Meelis Veilberg, Sulev Veerberk ja Aado Liblik­mann.

Lääne-Virumaa lapsed olid väga arvukalt esindatud, neist võitsid E-klassis EMV I koha Matteus Miilpalu ja D-klassis Kaarel Trepp. Lastedistantsil võidutses Henry Räppo, kes läbis distantsi ajaga 14.39. Teisena lõpetas Kregor Zirk ja kolmandana Rauno Variku. Neidudest oli kiireim Marie-Elisabeth Martinson (üldkokkuvõttes 9., aeg 15.47), teise koha saavutas Katre Luikme ja kolmanda Simona Gilberta Luts. Oma vanuseklasside võitjateks tulid veel Simona Gilberta Luts ja Paula Kübar.

Noorte B-klassi võistluse kiireim oli Cevin Anders Siim (ajaga 37.57) Tartust. Neidude arvestuses võtsid Lääne-Virumaa neiud, õed Laura ja Rahel Kallas kaksikvõidu. Laura üldkokkuvõttes 5. aeg oli 41.50.

Sprindidistantsil oli kiireim ja võitis juunioride Eesti meistri tiitli Siim Holts. Noorte A-klassi Eesti meistriks krooniti Lääne-Virumaa noormees Markko Etverk. Kiireima neiuna saabus finišisse juunior Liis-Grete Arro. Neidude A-klassi Eesti meistri tiitli pälvis Reelika Toome, samuti Lääne-Virumaalt.

Viitna triatloni stardis oli Lääne-Virumaalt rahvadistantsil 15 naist ja 68 meest ning lastedistantsil üle 20 lapse ja noore.

Tulemused

ETL karikasarja 5. etapi kokkuvõttes on vanuseklasside parimad:

D-klass:
Marie-Elisabeth Martinson; Matteus Miilpalu

C-klass:
Eleri Etverk; Henry Räppo

B-klass:
Laura Kallas; Cevin Anders Siim

A-klass:
Reelika Toome; Markko Etverk

Juuniorid: Liis-Grete Arro; Siim Holts

Eliit: Kaidi Kivioja; Mart Suurkivi

N40 - Kadri Possul; M40 - Andrus Jaamul; M50 - Jürgen Ligi; M60 - Rein Kane; M70 - Aado Liblikmann

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles