Eesti parimad vorstigrillijad teevad vorsti õunast, pirnist ja pähklist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkond Grillisemud fantaasiavooru võidutöö magusroog - Õuna-pirni-pähklivorst jäätise ja karamellikastmega.
Võistkond Grillisemud fantaasiavooru võidutöö magusroog - Õuna-pirni-pähklivorst jäätise ja karamellikastmega. Foto: Kutt Niinepuu/Eesti Grilliportaal

Pühapäeval korraldati Tapa muusikakooli pargis esimest korda Tapa Vorstifestival. Suurel vortsiteemalisel toidupeol said huvilised maitsta 13 võistkonna vorstiroogasid, osaleda rahvakoolitusel ja nautida kultuuriprogrammi.

Vorstmeistrid Erkki Laidinen ja Koit Kuusk õpetasid Eesti Rahwa Vorstikoolis vorstitegemise kunsti – kuidas ja millest koostada vorstisegu, kuidas maitsestada, toppida ja keerutada üks korralik vorst. Peetmark Lihatööstuse müügipunktist oli võimalik osta vorstitooteid, Sibulatee kauplejatelt grillitud vutti, maitsavaid pannkooke ja muud ehedat toidukraami ning joogiks muistset alkoholivaba taara.

Festivalil esinesid Tapa valla artistid ja külalised, peaesinejatena rõõmustasid publikut ansambel Untsakad.

Eesti Grilliliit korraldas festivali raames esimest korda toimuvad Eesti Meistrvõistlused Vorstigrillimises. Kuus tundi väldanud võistlusel osales kokku kolmteist võistkonda, nende seas teiste seas ka näiteks Tapa Vallavalitsus, Vaksali trahter, Kirde Kaitseringkonna meeskond, Tapa valla noortekogu.

Võistlusel võisteldi Peetmarki vorstivoorus ja fantaasiaroa küpsetamises. Esimeses voorus oli küpsetusaparaadina lubatud kasutada ainult söegrilli, fantaasiavoorus ka gaasigrilli. Võistlustöid hindas Eesti Grilliliidu kohtunikud Peep Õisma, Kaja Asuküla, Ervin Rohtla, Janar Essenson, Liisi Kruusimägi, Ursula Aal, Marit Mägi, Jaanus Vernik, Kristina Gekk, Mart Vellama, Kätlin Juuresoo ja Kutt Niinepuu.

Eesti Parima Vorstigrillija tiitli pälvinud võistkonna Grillisemud fantaasiavooru võidutöö nimi oli “Tõeline fantaasia”. Võistkonna liige Kairi selgitas, et pearoaks küpsetasid nad kukeseene vorsti kartulikotleti, kastme ja seentega.
“Vorstimassi segasime kukeseenest, suitsupeekonist ja sibulast, lisaks muidugi maitseained. Magustoiduks grillisime õuna-pirni-pähklivorsti, mida serveerisime vaniljejäätise ja karamellikastmega. Joogiks pakkusime oma koduaia punasesõstramahla,” rääkis Kairi.

2012. aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääseb vorstigrillimise meistrivõistluselt võistkond Grillisemud.

Võistluse korraldasid Eesti Grilliliit ja Tapa Vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles