Noor näitleja sai Rootsi-Eesti Seltsi stipendiumi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Napp.
Jane Napp. Foto: Heili Nõgene

Jönköpingi Rootsi-Eesti Seltsi stipendiumi sai tänavu Rakvere Linnanoorte Näitetrupi liige Jane Napp, kellele eile andis selle üle Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum.

Jane Napp oli kutsutud vastuvõtule koos oma juhendaja Tiina Rummiga.

Jönköpingis tegutsev Rootsi-Eesti Selts rajas 2002. aastal stipendiumi, mida antakse üle kord aastas Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil, ühele lootustandvale Lääne-Virumaa noorele kultuuri või spordi alal.

Stipendiumi põhikirja järgi võib stipendiumi saada alla 20aastane noor, kes on paljutõotav kultuuri või spordi alal. Seda stipendiumi on võimalik saada ainult üks kord. Stipendiumi suurus on olnud vähemalt kolm tuhat Rootsi krooni.

Lääne-Viru maavalitsus esitas maikuus laekunud kandidaatide nimekirja koos iseloomustustega ning Jönköpingi Rootsi-Eesti Seltsi juhatus valis nende hulgast välja stipendiaadi – sel aastal tunnustati noort näitlejat Jane Nappi, kelle esitas kandidaadiks MTÜ RLN Proovilava.

17aastane Jane on näitetrupi töös osalenud alates 2008. aasta sügisest. Linnanoorte näitetrupi koosseisus on Jane osalenud lavastustes S. Aleksijevitši “Tuleviku kroonika” (2009), T. Stoppardi “Dahin! Dahin!” (2010), J. Pulinovitši “Ma ei tule tagasi” (2011), luulelavastustes “Naaber” (2009) ja “Ma näen sind” (2010).

Lisaks lavatöödele linnanoorte näitetrupis on Jane Napp valitud osalema ka Rakvere teatri suvelavastusse “Vennad Lõvisüdamed” (2009) ja ühenduse R.A.A.A.M. poolt 2009. a suvel produtseeritud suvelavastusse “Käsu Hansu ajalootund”.

Kõikide lavatööde eest on Jane saanud väga positiivse tunnustuse osaliseks.

Kooliteatrite riigifestivali “Kooliteater 2011, Rakvere” žürii valis Jane Napi Kristiina rolli eest lavastuses “Ma ei tule tagasi” parimaks naisnäitlejaks.

Lisaks kaasasündinud eeldustele lavaliseks eneseväljenduseks iseloomustatakse Janet ka väga tööka ja sihikindla neiuna.

Eelnevatel aastatel on stipendiumi saanud sportlane Rain Veideman (2010), sportlane Epp Mäe (2009), muusik Ingely Laiv (2008).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles