Raudteejaama uksed on ikka suletud

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere raudteejaam.
Rakvere raudteejaam. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuigi omanikud lubasid Rakvere raudteejaama ootesaali kasutamiseks avada juba eelmise aasta septembris, peavad reisijad siiani perroonil loodusjõudude käes passima.

Mullu augustis lubas Rakvere raudteejaama omaniku, osaühingu Liiper juhatuse liige Üllar Vaserik, et jaamahoone avatakse pidulikult sama aasta septembri lõpul ja siis teeb uksed lahti ka ootesaal.

Praeguseks on möödunud juba enam kui aasta, kuid reisijad peavad rongi jätkuvalt lahtisel perroonil vihma ja tuule käes ootama. “Raha ei ole, on teine otsa saanud,” põhjendas Vaserik, miks pole ootesaali siiani reisijatele avatud.

Vaseriku sõnul on vaja osta ooteruumi sisustus ja veel nipet-näpet väiksemaid töid teha. Tema hinnagul kuluks selleks vähemalt 300 000 krooni. Lisaks on vaja tööle võtta inimene, kes jälgiks ootesaalis toimuvat. “Bussijaama kogemus näitab, kuidas koht kiiresti ära lagastatakse,” põhjendas Vaserik.

Linnapea huvid

Raudteejaam kuulus linnale 2005. aasta suveni, mil see müüdi erakätesse. Kinnistu ostja oli tookord OÜ Telfer Grupp, kes lepingu kohaselt pidi jaamahoone renoveerima ja kasutama seda raudteejaamana vähemalt 15 aasta jooksul.

Hiljem sai uueks omanikuks OÜ Liiper ning firma ja Rakvere linnavalitsuse sõlmitud lepingu järgi pidi hoones säilima ka ootesaal. Osaühingu üks osanik on Domen Grupp, millel on neli tütarfirmat: Rakveres tegutsevad OÜ Rakvere Elamuhooldus ja OÜ Rakvere Linnahooldus, Põlvas OÜ Põlva Maja ja Tallinnas Kesklinna Pargid.

Firmal on kolm osanikku: Rakvere linnapea Andres Jaadla, Rakvere linnavolikogu liige Üllar Vaserik ja Rootsis elav Woldemar Kiviaed.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev ütles, et linnavalitsuse sisemise tööjaotuse järgi peaks raudteejaamaga seotud küsimusi kommenteerima linnapea Andres Jaadla, kes aga huvide konflikti tõttu antud teemal sõna võtta ei tahtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles