Rakvere linn võib saada turvakaamerad

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Et suur osa Rakvere kuritegevusest langeb gastroleerijate arvele, siis kaaluvad linnavõimud paigaldada tulevikus turvakaamerad sissesõiduteedele.

Rakvere linna turvalisuse- ja kriminaalpreventsiooni komisjoni esimees linnapea Andres Jaadla ütles eile komisjoni koosolekul, et initsiatiiv turvakaamerate paigaldamiseks tuli Lääne-Virumaa politseijuhilt Lembit Kaldalt.

Politsei hinnangul võiks turvakaamerad panna linna peamistele sissesõiduteedele, kus need peaksid salvestama Rakverre tulevate ja Rakverest väljuvate sõidukite numbrid. “Suur osa linna kuritegevusest on niinimetatud transiitkuritegevus,” sõnas Jaadla.

“Selles mõttes on oluline hoida silma peal linna tulijatel ja väljujatel.” Rakvere keskkonnainsener Jüri Eljas ütles, et kesklinnas on praegu neli turvakaamerat, mille tehnoloogiline lahend on ajale jalgu jäänud.

Rakvere politseiosakonna vanemkomissar Alar Karu rääkis, et edaspidi kaob Rakverest korrapidamisteenistus, mille töötajad kesklinna turvakaamerate edastatud pilti jälgivad. Seega tulevikus nad seda enam ei tee.

Kuigi politsei on kesklinna turvakaamerate abiga seadusrikkumisi avastanud, jääb nende funktsioon peamiselt kuritegusid ennetavaks ehk preventiivseks. Karu märkis, et teated seadusrikkumistest laekuvad politseile hilinenult ja nii tuleb turvakaamerate salvestatud videolinte vaadata ajavahemikus paarist nädalast kuni ühe kuuni.

“See on tohutu ajaressurss,” nentis Karu. Rakvere politseiosakonna ülemkomissar Lembit Kalda selgitas, et turvakaamera pilti ei pea ilmtingimata kogu aeg keegi jälgima, vaid tänapäeva tehnika võimaldab ressurssi kokku hoida. Ülemkomissari sõnul käib turvakaameratega kaasas erinev tarkvara.

Näiteks Soomes, kus turvakaameratest on politseile suur abi, saab auto numbreid salvestavale kaamerale sisestada korravalvuritele huvi pakkuvate autode numbrid ja tehnika annab kohe märku, kui mõni selline sõiduk kusagile asulasse siseneb või sealt väljub. Samuti saab turvakaamera abil kiiresti kindlaks teha, kas politseid huvitav auto on mingil ajahetkel linnas käinud või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles