Valitsus kiitis heaks ettevõtte Eesti Teed loomise

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus.Foto on illustreeriv.
Lumekoristus.Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna valitsuses kinnitatud korralduse kohaselt volitati majandus- ja kommunikatsiooniministrit otsustama viie maakonna teehoolduse ettevõtte ühinemist riigi äriühinguks AS Eesti Teed.


Liidetavateks ettevõteteks on AS Tartumaa Teed, AS Virumaa Teed, AS Võrumaa Teed, AS Saaremaa Teed ja AS Pärnumaa Teed. Protokollilise otsusena märgib valitsus, et erahuvi tekkides soovitakse loodav ettevõte tulevikus erastada.

Seni pole huvi nimetatud ettevõtete erastamise vastu olnud. Möödunud aastal prooviti riigi omandisse jäänud teehooldega tegelevate äriühingute aktsiaid müüa, kuid see ei õnnestunud ostusoovijate huvi puudumise tõttu.

Ühinemise kaudu moodustatakse üks riigi äriühing põhiülesandega teha vastavates piirkondades teehoolet. Samas äriühingu moodustamisega tekib ka riikliku strateegilise talihoolde reservi keskne valdamine ja käsutamine, häda- ja eriolukordades tegutsemine üle-eestiliselt teehoiu koordinaatorina ning teehoiu valdkonna uute tehnoloogiate ja koostöövormide katsetamine.

Viimase paari aasta lumerohked talved on näidanud, et riik peab ka ilmastikuoludest tekkinud hädaolukordades senisest paremini hakkama saama. Teehooldusettevõtete ühinemisega liidetakse ressursid, mida on vastavalt vajadusele võimalik maakondade üleselt paindlikumalt kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles