Tarvas lööb värvika treeneriga laineid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliväljakut kujutava juubelitordi lahtilõikamisel abistab Andres Sõpra Tarva tantsutüdrukute juhendaja Merle Laud.
Korvpalliväljakut kujutava juubelitordi lahtilõikamisel abistab Andres Sõpra Tarva tantsutüdrukute juhendaja Merle Laud. Foto: Aarne Mäe

Karismaatiline korvpallitreener Andres Sõber tähistas läinud nädalalõpul peetud võiduka turniiriga Tarva korvpalliklubi viiendat sünnipäeva, kutsudes Rakvere spordihoonesse esinema ka oma kamraadi Ivo Linna.


Läinud aasta kevadel Eesti meistriliigas hõbedale tulemisega Rakveres korvpallibuumi vallandanud Tarvas püüab suurte seas kaarte segada ka tänavu, igatahes hooajaeelsetes kontrollmängudes võideti nii Tartu Ülikooli kui Soome hõbedameeskonda Joensuust.
Hellitavalt Kastani Arenaks kutsutava Rakvere spordihoone õhustik on tuntud lähedal ja kaugel ning kohalike fännide kaasaelamine on Tarvale suureks toeks. Tarva fänne esindanud Sven Trofimov kinkis klubile fännide ühispildi ning kinnitas, et kollasärgid ei jäta oma meeskonda ei heas ega halvas.
“Sellises atmosfääris oli väga meeldiv mängida, publik oli asjatundlik ja elas väga hästi kaasa,” kiitis Joensuu Kataja treener Ilkka Immonen.

Sünnipäevaüritust juhtinud Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe, kes pole enda sõnul eriline spordisõber, tunnistas, et on elus kaks korda spordivõistlusele pileti ostnud: üks kord oli see Barcelonas jalgpallikohtumisele ja teine kord siis, kui Tarvas mängis Rockiga finaale.
“Meie majas räägiti sel kevadel ainult korvpallist ja isegi need, kes muidu sporti ei vaata, said Tarva suurimateks fännideks. Ma otsustasin siis ka järele vaadata – tõesti, see oli nagu rock-kontsert,” kiitis Saaremäe toonast melu.
Eesti korvpalliliidu president Peep Aaviksoo peab unikaalseks, et Rakveres käib korvpallimänge vaatamas kümme või enam protsenti linna elanikkonnast. “Mõelda, kui see oleks nii Tallinnas või Moskvas,” märkis ta oma peokõnes ja tunnustas Rakvere endisi ja praegusi linnajuhte, kes langetasid otsuse nii suur spordihall ehitada ja seda ülal pidada. “Isegi Euroopa korvpallispetsid kiidavad siinseid häid tingimusi,” ütles Aaviksoo. Sestap võib siin näha päris kõrge tasemega turniire ja kohtumisi.
Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami rõhutas, et kui publikut poleks, ei oleks ka saalil mõtet, nüüd on aga headel päevadel tribüünidel paar tuhat inimest, palju sõltub muidugi kodumeeskonna edust ja ebaedust.
Spordikooli noortetreener Märt Raam ütles, et Tarva edust tiivustatult tuleb nende juurde  korvpallipoisse uksest ja aknast, ja see teeb ainult rõõmu.
Andres Sõbra külalisena meenutas omaaegne Tallinna Kalevi mänedžer Riho Soonik 2003. aastat, mil Sõber viis Kalevi Eesti meistriks, ja avaldas lootust, et Sõber teeb sama ka Tarvaga.
“Pärast Kalevi tiitlivõitu ta rahunes, aga tundes Andrest, näen, et temas miski kiheleb jälle, ega ta enne ei jäta, kui on Tarva meistritiitlini viinud,” ütles Soonik.
Rakvere Tarva meeskond on meistriliigas tulnud kaks korda kuuendaks, korra teiseks, korra neljandaks ja korra üheksandaks.
Sel aastal üritatakse jälle esimeste hulgas võite küsida. Materjali ja indu selleks näib olevat.

Nagu eelmistelgi aastatel, nii on ka tänavu klubi peatoetajaks Rakvere lihakombinaat ja selle tütarettevõte Tallegg.
Tarva sünnipäeval esines Ivo Linna, kelle laulu saatel lõi Andres Sõber koos teda alati saatva abikaasaga tantsugi lahti. Peolaua ümber olid lisaks praegustele mängijatele ka Rakverest tuule tiibadesse saanud Kristo Saage ja Rain Veidemann, üleeelmisel hooajal Tarvast kõvasti aidanud Martin Müürsepp, endine põhimees Silver Kallas, Eesti koondise peatreener Tiit Sokk ja teised.

Fakte

• Viie hooaja jooksul on käinud Tarva mänge vaatamas umbes 100 000 inimest, keskmiselt 600, tipphetkedel täismaja 2400 pealtvaatajat.
• Mängijaid on klubist läbi käinud 63, neist 14 on olnud välismängijad.
• Leegionäride seas on olnud seitsme riigi pallurid: USA, Läti, Kanada, Sloveenia, Poola, Rootsi, Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles