Scoutspataljon harjutab Ida-Virumaal Afganistani operatsiooniks

Virumaa Teataja
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Scoutspataljon viib alates tänasest Ida-Virumaal Sirgalas läbi kahenädalase õppuse BAM-11, mille eesmärk on valmistada ette järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduv kontingent.

"Õppus BAM annab kompaniile esimest korda pärast senist väljaõppe perioodi võimaluse tegutseda situatsioonis, mis on võimalikult sarnane Afganistanis olevale," ütles Estcoy-13 kompaniiülem kapten Kaido Kivistik. "Tegutsedes õppusel reaalses operatsioonitempos mitmeid päevi järjest, saab näha väljaõppe tulemuslikust ja vajadusel veel kitsaskohti parandada."

13.-23. septembrini läbi viidav õppus on järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, mille kaudu kinnistavad kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel.

Õppuse käigus harjutavad jalaväekompanii Estcoy-13 ja rahvuslik toetuselement NSE-12 koostööd. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid liiguvad õppusele kolmes grupis, marsruudil Paldiski-Tallinna ringtee-Narva maantee-Sirgala harjutusväli. Esimene ja teine grupp alustavad liikumist 13. septembri hommikul kell 10 ja jõuavad Sirgalasse pärastlõunal. Kolmas grupp liigub samal marsruudil alates 14. septembri hommikust.
Kaitsevägi palub nendel marsuutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele.

Lisaks Scoutspataljonile võtavad harjutusest osa õhuväe kopterimeeskond, tagalapataljoni, pioneeripataljoni ja Kaitseväe Logistikakeskuse kaitseväelased.

Õppusel osaleb ligi 350 kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles