Noore filmitegija konkurss ootab kandidaate

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljo Kiisk.
Kaljo Kiisk. Foto: Toomas Huik

Viru Keemia Grupp AS, Jõhvi Kontserdimaja, Jõhvi vallavalitsus ja Tallinnfilm kuulutasid välja konkursi 2011. aasta Kaljo Kiisa Noore Filmitegija stipendiumi väljaandmiseks.

Stipendiumi kuulutatakse välja teist korda ning selle suuruseks on 2500 eurot.
 
Stipendiumi algatajad soovivad ühiselt hoida Ida-Virumaalt pärit filmilavastaja ja näitleja Kaljo Kiisa (1925–2007) mälestust ning toetada noori filmitegijaid, kes on oma loomingus kasutanud Ida-Virumaad.

Konkursi eesmärgiks on samuti innustada noori filmitegijaid avastama ja jäädvustama Ida-Virumaa mitmekesisust ning panustada maakonna positiivse kuvandi edasikandmisse.
 
Stipendium antakse üle Kaljo Kiisa 86. sünniaastapäeva auks korraldataval pidulikul vastuvõtul  detsembri alguses Jõhvi Kontserdimajas.
 
Stipendiumile kandideerimise kord:

  • kandideerima on oodatud režissöörid, produtsendid, operaatorid, heliloojad, kunstnikud ja loomingulised meeskonnad;
  • kandidaate saavad esitada nii juriidilised kui ka eraisikud;
  • kandidaadi CV või loomingulise meeskonna ühine portfoolio koos Ida-Virumaal filmitud filmimaterjaliga (lubatud on nii mängu-, dokumentaal- kui ka reklaamfilmid, sh nii täispikad kui ka lühifilmid) palume saata 7. novembriks 2011 aadressil Kino Amadeus, Pargi 40, Jõhvi. 

2010. aasta Noore Filmitegija stipendiumi laureaadiks sai Liis Nimik filmiga ”Helene elukool“. Eesti Kultuurkapitali poolt väljaantud žürii eripreemia laureaadiks sai produtsent Katrin Kissa Rainer Sarneti filmi “Idioot“ produtseerimise eest.
 
Žürii liikmete hulka kuuluvad Tiina Lokk, Ilmar Raag, Enn Säde, Raimo Jõerand.
 
Lisainfot 2011. ning 2010. aasta konkursi kohta saab VKG kodulehel aadressil http://www.vkg.ee/kaljokiisk
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles