Kunda uuendab mänguväljakuid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak. Foto on illustreeriv.
Mänguväljak. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kunda linna väikelaste mänguväljakud on juba aastaid vanad ja hakkavad kuluma. Uute mängualadena on lisandunud randa ronimisvahendid ja noortemaja juurde mänguväljak, kuid see on mõeldud pigem noortele kui väikelastele.


Kunda linna heakorranõuniku Sirje Liiskmaa sõnul on linnavalitsus mitmel aastal tellinud OÜ-lt Vivocard Plus mänguväljakute turvalisuse ja nõuetele vastavuse ülevaatuse.

Ülevaatuse aktis tuuakse välja puudused ja juhitakse tähelepanu ohtlikele detailidele. Vastavalt aktile tehakse jooksvat remonti, värvitakse, vahetatakse purunenud osad välja.

Eelmisel aastal paigaldati Mäe tn ja Aia tn mänguväljakule uued liumäed, sest vanad olid ohtlikult kulunud.
Sel suvel eemaldati Mäe tn mänguväljakult vana ronimislinnak ja purunenud vedrukiik. Linnak oli ohtlikult amortiseerunud ja ei vastanud kehtivatele turvanõuetele.

Vana mängulinnaku asemele paigaldas OÜ Vivocard Plus mängulinnaku Riia.

Linnakusse kuuluvad liumägi kõrgusega 1,5 m, kaks katusega torni, köiest ronimisvõrk, redel, aukudega ja kividega alpisein, liikuv sild, köiega kaldtee, mängunurgad platvormi all.

“Vanast linnakust oli võimalik ära kasutada eelmisel aastal uuendatud liumägi ja köiest ronimisvõrk,” lisas Liiskmaa.
Lisaks paigaldati kaks vedrukiike ja lisati väljaku katteks koorepuru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles