Haljala lapsed käivad Pesapuus

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad mudilased oma ilusaks remonditud lasteaia avamistseremoonial, 2. novembril täitub Haljala lasteaial 45. aasta.
Rõõmsad mudilased oma ilusaks remonditud lasteaia avamistseremoonial, 2. novembril täitub Haljala lasteaial 45. aasta. Foto: Arvet Mägi

Esmaspäeval avati tuulist ilma trotsides pidulikult värskelt remonditud Haljala lasteaed, mis nüüdsest kannab Pesapuu nime.


“Et üks maja nii ilusaks saaks, läks ehitamiseks vaja 25 kuud, kulus 1,15 miljonit eurot, millest 85% tuli Euroopa Liidust ja 15% vallalt ning peeti 73 töökoosolekut,” loetles lasteaia avamisel Haljala vallavanem Leo Aadel.


Ka Haljala lasteaia peaukse ette ehitatud vabaõhulava laulsid ja tantsisid lasteaia mudilased koos oma kasvatajatega kontserti andes avatuks.
Lapsi tervitama tulnud Eesti saadik Brüsselis Kristiina Ojuland kinkis lasteaiale Lotte-raamatu, et kasvatajad saaksid lastele enne lõunauinakut vahvaid lugusid ette lugeda. Maavanem Einar Vallbaum kutsus aga mudilasi lahkelt maavalitsusse ekskursioonile.


Lasteaeda on seni teatud kui lihtsalt Haljala lasteaeda, nüüdsest on asutusel ka oma nimi – Pesapuu. Juhataja Riina Tamberg rääkis, et majale on nime otsitud neli aastat ning alles nüüd, kui remondi käigus maja plaani vaadati, tundus, et tegemist on justkui puuga, kus kümme rühmaruumi on pesad.
“Puul on juured tugevalt maas ning ka meil on tugevad traditsioonid,” rääkis Tamberg ja nimetas ühe olulisema traditsioonina igaaastast sügise sünnipäeva tähistamist. Tänavugi sõidetakse kogu lasteaiaperega seda 23. septembril tähistama Karepale.


“Puu lähedal peab olema ka vett. Meil on see vesi sees basseini näol,” märkis tervist edendava lasteaia juhataja. Vallavanem Leo Aadel lisas, et basseini saavad kindlasti beebikoolis kasutada need Haljala lapsed, kes veel lasteaias ei käi, samuti on huvi tundnud Sõmeru ja Vihula vald, et oma lasteaialapsi Haljalasse ujuma tuua.


Haljala lasteaias tegutsevad praegu viis aia- ja kaks sõimerühma, tänavu sügisel plaanitakse avada ka logopeediline tasandusrühm, kus hakkavad käima lapsed üle Lääne-Viru maakonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles