Riigikogu arutas alkoholireklaami keelamist väli- ja telereklaamina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu majanduskomisjon arutas eile keskerakonna fraktsiooni esitatud reklaamiseaduse muutmise eelnõu, mis keelaks alkoholireklaami tele- ja raadioprogrammis ning välireklaamina, komisjon otsustas saata eelnõu esimesele lugemisele eesmärgiga lugemine lõpetada.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ütles BNSile, et komisjon otsustas pärast esimest lugemist saata eelnõu sotsiaalkomisjonile arvamuse andmiseks. “Otsus saadetakse edasi sotsiaalkomisjonile, sest ka eelnõu algataja eesmärk on alkoholi liigtarvitamise tagajärgedega võidelda,” selgitas Kallas.

Eelnõu eesmärk on seada senisest rangemad piirangud alkoholi reklaamile ning keeld kehtiks nii lahja kui ka kange alkoholi puhul. Välireklaami all on mõeldud reklaami, mis asub avalikus kohas või avalikust kohast jälgitav, selgus eelnõu seletuskirjast.

Keskerakonna fraktsiooni teatel on OECD riikides tehtud uuringute andmetel kange alkoholi reklaamipiirangutega riikides alkoholi tarvitamine elanikkonna seas 16 protsenti väiksem võrreldes riikidega, kus alkoholireklaami piiranguid ei ole. Liiklusõnnetuste arv on kange alkoholi reklaamipiirangutega riikides langenud kümne protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles