Raha lihtkirjaga ei saadeta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Post tuletab meelde, et kirja teel saadetud jõulutervitustega ei ole lubatud raha edastada.

  „Sellel aastal oleme pidanud juba mitmete kaebustega tegelema, kus inimesed on raha saatnud, aga adressaadini ei ole see jõudnud. Panen kõigile siinkohal südamele, et raha tuleb ikka saata rahakaardiga, mitte lihtkirjaga. Eesti Post ja ka teiste riikide postiasutused ei vastuta lihtkirjale lisatud raha eest ning selline tegevus on keelatud,” ütles postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

Raha on võimalik saata nii eestisiseselt kui ka rahvusvaheliselt (kümnesse riiki) rahakaartidega, kuhu soovikorral saab tasuta lisada ka lühikese sõnumi, nt jõulutervituse.

Rahvusvaheliselt saadetava sõnumi pikkus on kuni 50 tähemärki. Rahakaart toimetatakse Eesti piires adressaadini rahakaardi vastuvõtmisele järgneva kahe tööpäeva jooksul, rahvusvaheline rahakaart väljub Eestist vastuvõtmisele järgneval tööpäeval.

Venemaa, Valgevene ja Ukrainaga toimub rahakaartide saatmine elektroonselt, mis tähendab, et järgneval tööpäeval on vastuvõetud rahakaartide info juba ka sihtriigis.

Eesti Post võimaldab oma klientidele lisaks saata raha rahvusvaheliselt Western Unioni vahendusel. Selle teenuse eeliseks on kiirus – raha on võimalik sihtriigis välja maksta 10 minutit peale raha saatmistehingu sooritamist.

Raha saamine pole seotud konkreetse agendiga – sihtriigis võib valida raha saaja endale sobiva postkontori, pangakontori või mõne muu agendi, kuhu rahale järele minna.

Western Union omab 245 000 teeninduspunkti ligemale 200 riigis. Klientidel pole vaja teada keerulisi pangarekvisiite, piisab vaid raha saaja nimest ja aadressist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles