Oleg Gross hoiab rikaste edetabelis kõrget kohta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross.
Oleg Gross. Foto: Arvet Mägi

Äripäeva koostatud Eesti rikaste edetabelis on läänevirulastest ainsana jätkuvalt kõrgel kohal kaubandusettevõtja ja toiduainetööstur Oleg Gross, kes on oma varandusega samal positsioonil nagu eelmisel aastal.

Grossi varandust hinnatakse 51,5 miljonile eurole ning ta on sellega Oliver Kruuda ja Urmas Sõõrumaa ees 27. kohal.

Äripäev kirjutab, kuidas Gross teenis oma esimese miljoni Venemaalt Ladasid tuues ning järgmise miljoni Saksamaalt Eestisse odavat viina tarnides. Kioskitest said poed ja poodidest kaubanduskeskused. Nüüd peab Äripäev Grossi “Virumaa valitsejaks”.

Esisajasse mahtusid ka isa ja poeg Toomas ja Raivo Tamm, kes T. R. Tamme Auto ja Kiviõli Keemiatööstuse omanikena on ka Rakveres asuva Aqva veekeskuse omanikke. Toomas Tamm on edetabelis 62 miljoni euroga 41. ja Raivo Tamm 26 miljoni euroga 65. kohal.

127. kohalt leiame vennad Rolf ja Rikard Relanderi, kellele kuulub pehmemööblitööstus Bellus Furnitur, mille põhitootmine käib Haljalas. Nende kummagi vara hinnatakse 15,8 miljonile eurole.

Samuti on edetabelis Laekvere vallavolikogu esimehena tuntud Margo Klaasmägi, kes koos oma kompanjonide Toomas Linamäe, Raul Vahteri ja Jaanus Lehtmetsaga on metsandusega teeninud igaüks 6,6 miljonit eurot ja jagavad sellega 286. kohta. Neile kuulub Artiston Grupp.

Huljal tegutseva puidutööstusettevõtte Aru Grupp omanikud Andres Lindam ja Juhan Viise jagavad kumbki oma 4,3 miljoni euroga 454. kohta.

Rikaste edetabelit juhib kaubanduse ja kinnisvaraga tegelev Hillar Teder, kelle vara suurust hindab Äripäev 383,5 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles