Konkursi "Lääne-Virumaa aasta tegu 2008" asutuse/ettevõtte/organisatsiooni teo kandidaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASUTUSE/ETTEVÕTTE/ORGANISATSIOONI TEGU - hääletada saab paremas veerus asuvas gallupis.

Sumo MM Rakveres

Rakvere korraldas sügisel spordihallis sumo MMi meestele, naistele ja samuti juunioridele. Kõrgetasemeline korraldus avaldas kaugetele külalistele sügavat muljet. Kohal olid sumomaadlejad 32 riigist. Võistlused korraldas Rakvere linnavalitsus koos spordikeskusega. Lisaks sumo suurvõistlusele oli selle raames Rakveres ka Jaapani kultuurinädal.

AQVA hotell-veekeskus
2008. aasta kevadel valmis Rakverre kaua oodatud veekeskus. Ligi 200 miljonit maksma läinud veekeskusele lisaks sai Rakvere veel 150kohalise hotelli koos spaahoolduse ja saunamaailmaga.
Veekeskus pakub lõõgastumist ja sportimisvõimalusi nii kohalikele kui külalistele.
Hotelli-veekeskuse juht on Roman Kusma.

Põhjakeskus
Sügisel avati Rakvere vallas linna piiril Tõrremäel piirkonna suurim kaubanduskeskus, mis naudib külastajate tulva. Eesti suuruselt kolmandas kaubakeskuses on koha leidnud üle 70 kaupluse ja teenuse pakkuja. Põhjakeskuse puhul on esile tõstetud ka selle õnnestunud arhitektuuri.

Ebavere tervisespordikeskuse olmehoone
Olmehoone valmimine annab Ebavere tervisespordikeskusele uue hinguse ja avardab tegevusvõimalusi nii suve- kui talihooajal. Head looduslikud eeldused soosivad Ebaveres suusatamist, jooksmist, mägirattasõitu, kepikõndi, Väike-Maarjast Ebavereni viiv kergliiklustee loob lisaväärtuse rulluisutamise näol. Olmehoone valmimisega astuti oluline samm Ebavere kujunemisel täiuslikuks kompleksiks tervistavate tegevuste harrastajaile.

Vistla vennaskalmistu
Monumendi kujundus on väga õnnestunud, ühest paekivi tükist tahutud kaks risti ja nende vahele moodustunud kolmanda risti motiiv väljendavad täiuslikult Porkuni lahingu sisu - ühe rahva pojad lahingus eri pooltel üksteise vastu. Vistla vennaskalmistu on kujunenud piirkondlikuks mälupunktiks Teise maailmasõja ja taasiseseisvumissündmuste teadvustamisel. Sauvälja ja Vistla ühishaudadest säilmete väljakaevamise algatas Saksa Sõjahaudade Hooldusliit ja nende plaani kohaselt oleks säilmed ümber maetud Narva või Sinimägedesse. Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg oli selle vastu ja soovis, et säilmed jääks Vistlasse ning neile rajataks vääriline memoriaal.

Kunda ujula
Aasta lõpuks valmis Kundas ujula, mida sealsed inimesed on juba aastaid pikisilmi oodanud. Ujulas on peale suure neljarealise basseini ka lastebassein, leilisaunad, mullivann ja aurusaun. Koos nendega valmisid võimla tarbeks ajakohased ja avarad riietus- ja duširuumid. Kooli jaoks on oluline, et uue aasta algusest taasavatakse kooli ja spordikompleksi vaheline galerii ja lastel on võimalik õue läbimata koolist otse nii võimlasse kui ka ujumistundidesse pääseda. Hoone alumisel korrusel hakkab tööle linnasaun.

Eesti kirjakeele konverents Tapal
Konverentsi "Eesti kirjakeel 100" raames korraldati Tapal mitu ettevõtmist, nende seas võistlused lastele, samuti taasavati Eesti kirjakeelele pühendatud mälestustahvel. Konverentsil tegid ettekanded tuntud keelemehed Tartu ülikoolist, Eesti keele instituudist, Eesti keeleinspektsioonist, aga ka loomeinimesed kirjanike liidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles