Lääne-Virumaal võib küttida kaheksa hunti ja üheksa ilvest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves.
Ilves. Foto: Arne Ader

Keskkonnaamet lubab 1. novembril alanud hundijahi käigus Eestis küttida kuni 115 hunti ja 1. detsembril algava ilvesejahi käigus kuni 101 ilvest. Tegemist on n-ö põhiarvudega, mida võidakse vastavalt vajadusele jahihooaja käigus muuta. Lääne-Virumaal võib küttida kaheksa hunti ja üheksa ilvest.


Suurkiskjate töörühma otsuse põhjal ja keskkonnateabe keskuse ettepanekul võeti limiidi jaotusel aluseks huntide ja ilveste arvukuse muutus, asustustihedus ja kahjustuste esinemissagedus ning ulatus. Kõige rohkem hunte võib küttida Harju, Rapla ja Pärnu maakonnas (igas neist 12 hunti) ja Järva maakonnas (10 hunti).

Sarnaselt eelmisele aastale määratakse küttimislimiit kahes etapis. Eelmisel aastal lubati esimese jaotuse tulemusel Eestis küttida 85 hunti, hooaja käigus suurendati arvu 135 hundini. Praeguse jahihooaja piirnormid vaadatakse üle järgmise aasta alguses.

Hundi- ja ilvesejahi hooaeg kestab kuni järgmise aasta 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles