Mis jääb iseloomustama lõppevat aastat

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis jääb iseloomustama lõppevat aastat 2011.
Mis jääb iseloomustama lõppevat aastat 2011. Foto: montaaž

Märkamatult on saabumas aasta lõpp – aeg, mil tehakse ­kokkuvõtteid. Paras hetk on mõelda ka sellele, mis on lõppeva ­aasta tegu Lääne-Virumaal. Kui see välja mõeldud, siis on paslik anda sellest teada.

Ajaleht Virumaa Teataja kutsub koos Lääne-Viru Omavalitsuste Liiduga kõiki üles esitama aasta teo kandidaate, et rahvahääletusel välja selgitada nii aasta isikutegu kui ka asutuse/organisatsiooni/ettevõtte tegu. Seda sellisel moel juba üheksandat aastat järjest.

Võib-olla pole igal aastal selliseid suuri tegusid tehtud, kuid meie konkursil on oluline, et ka väiksemad kohalikud saavutused märkamist leiavad. Sest tegelikult on kõik kokku üks suur Lääne-Virumaa tegu, mis aastale tooni annab.

Kandidaate võivad esitada kõik üksikisikud, organisatsioonid, asutused, sealhulgas omavalitsused. Ei tasu peljata, et mõni asi võib tunduda vaid endale tähtis, sest selle konkursiga tahamegi märgata ja märkida kõiki.

Kandidaate saab esitada kuni 10. detsembrini aadressil ene.sarjas@virumaateataja.ee või kirja teel aadressil Virumaa Teataja, Pikk 8, 44307 Rakvere.

Saata tuleb lisaks teole ka tegijate nimed ja võimalusel aadressid nendega kontakti saamiseks. Palume esitajal kindlasti lisada põhjendus, miks antud tegu oluliseks peetakse.

Aasta teo valimise kriteeriu­mi­deks on eriline edu; vajalik ja kor­daläinud suursündmus; oluli­ne ehitis; loominguline saavutus; paik või asi, mis jääb meist ma­ha selle aasta märgina, millest räägitakse ka tulevikus kui mär­gist kodukülas, koduvallas, ko­dulinnas või kodumaakonnas.

Esitatud tegude seast valib konkursi toimkond detsembris välja nominendid. Nagu eelnevatel aastatel tavaks saanud, pannakse see valik rahvahääletusele, oma hääle saab anda seejärel kas kohalikes raamatukogudes, e-maili või kirja teel. Lääne-Virumaa aasta tegu kuulutatakse pidulikul õhtul välja jaanuaris.

On oluline lisada, et just Lääne-Virumaa on üks väheseid piirkondi, kus aasta teo valimisele on kaasatud rahvas.

Aasta teo toimkonda kuulub lisaks Virumaa Teataja esindajale ka eelistatult kaks omavalitsus­te liidu juhatuse liiget, kelle kohalik omavalitsus ei ole esitanud tegusid, vastasel juhul kaks omavalitsuste üldkoosoleku liiget.

Läinud aastal osales rahva­hää­letusel umbes 3000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles